€ 659,99 bij NBB.com

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review

26 oktober 2025, laatste update op 26 oktober 2025, 27 views Rapporteer

mooie kaart met goede koeling en zonder rare fratsen.

Pluspunten

• 3 koelers
  • neutraal design zonder lampjes
  • nog gewoon fatsoenlijke 8 pins aansluitingen

Minpunten

• problematische installatie

de videokaart is van prima kwaliteit en lijkt tot op heden goed te koelen. Ook maakt de kaart niet al te veel geluid. Dit omdat de kaart dus de drie ventilatoren heeft, die beter koelen en minder lawaai maken dan een 2-fan kaart. Het enige wat ik wel lastig vond was dat de videokaart niet out-of-the-box werkte en ik de PC aanvankelijk over mijn APU graphics heb moeten installeren. Dit probleem verhielp zich echter wel nadat de chipsetdrivers geinstalleerd waren, dus ik vermoed dat dit een probleem is met het moederbord. Desalniettemin hadden vrienden met hetzelfde moederbord en een Nvidiakaart dit probleem niet, dus let op als je een cpu zonder ingebouwde graphics hebt.

ten slotte heeft AMD ervoor gekozen om deze kaart te voorzien van stroom middels 3x bewezen 8-pin connectors in plaats van de 12vhigh power die nvidia in zijn nieuwe kaarten gebruikt. Dat is heel jammer als je geen verwarming hebt en je huis in de wintermaanden wil verwarmen door deze af te branden. Mijn verwarming werkt echter prima, dus ik ben heel blij dat AMD verstandig is geweest en de bewezen standaard aanhoudt.

Heb jij ook een ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6?