ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review
25 oktober 2025, laatste update op 25 oktober 2025, 23 views
Rapporteer
Product gekocht
Prachige en performante kaart die alle games dat ik speel zonder problemen en quasi geruisloos kan draaien.
Pluspunten
- Form factor
- Prestaties
- Geen 12VHPWR connector
- Geen RGB
Na een alle videokaarten te hebben vergeleken in de algemene round-up van Tweakers, heb ik geopteerd om deze kaart te bestellen.
Aangezien de kaart bestemd is om in een relatief kleine case (Fractal Design Terra) te draaien, waren mijn opties zeer beperkt. Bij bijna alle andere kaarten kwamen de afmetingen niet uit, en het enige andere alternatief (PowerColor Reaper) was bijna niet voorradig (of tegen veel hogere prijzen).
Mijn referentie qua prestaties was mijn ondertussen licht ouder wordende RTX 2070 Super, dus aangezien er quasi 5-6 jaar tussen beide release zit had ik wel een sterk vermoeden dat deze al een pak krachtiger ging zijn. Dat gezegd zijnde, desondanks het feit dat ik nog geen benchmarks heb gedraaid, overtrof deze kaart al mijn verwachtingen. Aangezien ik een triple monitor (2x 1440p + 1080p) draai + VR headset draai, werd ik bij mijn oorspronkelijke GPU vaak gelimiteerd of zowel VRAM als de effectieve processing power, dus ik ben dan ook heel blij met de verdubbeling van VRAM (16GB ipv 8GB) tov de vorige GPU.
Tot slot was het ontbreken van RGB zeker een pluspunt voor mij aangezien de kaart toch in een case zit zonder glazen wand ^^