ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review
17 oktober 2025, laatste update op 17 oktober 2025, 50 views
Rapporteer
Product gekocht
De ASUS Prime RX 9070 XT is een indrukwekkende kaart met uitstekende prestaties en een stille koeling. Ik gebruik ze in een Lian Li A3-behuizing met een Ryzen 7600X, en ondanks de beperkte ruimte blijft alles koel en vrijwel onhoorbaar. In zware games zoals Cyberpunk 2077 draait ze moeiteloos op 4K 60 fps met hoge instellingen. De zwarte afwerking ziet er strak uit en voelt stevig aan. De kaart is groot – in de A3 past ze maar net – maar dat wist ik vooraf. Onder Linux werkt ze goed, al is de ondersteuning via Mesa en Bazzite/Batocera nog niet helemaal vlekkeloos. Besteld bij Megekko, waar prijs en service opnieuw uitstekend waren. Kortom: een krachtige, stille GPU die 4K zonder problemen aankan.
Pluspunten
- Zeer stil en koel
- Sterke 4K-prestaties
- Stevige bouw en mooi zwart design
Minpunten
- Groot formaat
- Beperkte Linux-ondersteuning
Na jaren met midrange GPU’s is de RX 9070 XT een echte upgrade. De prestaties zijn fantastisch en de kaart blijft opvallend stil en koel, zelfs bij zware 4K-games zoals Cyberpunk 2077. De grote koeler doet z’n werk uitstekend zonder storend geluid. Ze is wel fors en neemt veel ruimte in – in mijn Lian Li A3 past ze echt op de millimeter. Het zwarte ontwerp met subtiele accenten oogt strak en past mooi in een neutrale build. Onder Linux draait ze goed, maar de ondersteuning via de nieuwste Mesa-drivers en op Bazzite/Batocera kan nog iets beter. Gekocht bij Megekko, zoals altijd prima service en scherpe prijs. Voor wie kracht, stilte en efficiëntie wil combineren, is dit een topkaart die moeiteloos 4K aankan.