€ 379,- bij Belsimpel

Huawei Watch GT6 Pro, Zwart (Zwart) Review

17 oktober 2025, laatste update op 17 oktober 2025, 120 views Rapporteer
Testpanel 0

Mooi horloge met luxe uitstraling. Het heeft een lange accuduur tot circa 2 weken bij normaal gebruik of iets korter naar mate je meer gebruik maakt van GPS tracking. Werken met de HUAWEI Gezondheid app is vereist. Aanmaken van een account daarvoor was een uitdaging. Voor sporten is dit een handig hulpmiddel: Scherm geeft veel info en blijft actief en verlicht, er zijn veel apparaten te koppelen via Bluetooth en synchronisatie met bijvoorbeeld Strava werkt goed.
Helaas geeft de hartslagmeter vaak te hoge hartslag aan. Waar het horloge om je pols zit luistert heel nauw voor een accurate meting. Integratie met iPhone werkt goed en push berichten worden netjes doorgegeven. Ik ben geen fan van het rubberen bandje die heel simpel is. Ik heb die vervangen voor een titanium bandje die het geheel een nog luxere uitstraling geeft.

Pluspunten

• Enorm lange batterijduur
  • Scherm goed afleesbaar
  • Gericht op sportiviteit
  • Prima integratie voor iPhone

Minpunten

• Hartslagmeting niet altijd accuraat
  • Geen Spotify bediening
  • Geen fan van rubberen bandje
  • Niet te gebruiken zonder Huawei app

Ik heb dit horloge 2 weken mogen proberen van Huawei en had hiervoor nog geen enkele ervaring met smartwatches, dus was heel benieuwd wat ik ervan zou vinden.
Eerste indruk
Het horloge zat in een mooie kartonnen verpakking met goudkleurige letters, zonder gebruik van plastic.In de verpakking zat het horloge een draaloze oplader met USB-A (mag dat nog wel?) en een korte instructie.

Het horloge zelf heeft een hele luxe uitstraling, met een mooi groot scherm, zwart metalen behuizing met aan de rechterkant een draai/drukknop van metaal die heel fijn werkt. Daaronder zit nog een knop waarmee je heel gemakkelijk een activiteit kunt kiezen. Verder is het scherm touchscreen en reageert goed op aanraking.

Het rubberen bandje is heel soepel, maar heeft een vast positie aan het horloge en daarom niet plat neer te leggen. Op zich is het een net bandje, maar simpel uitgevoerd met normale sluiting. Ik prefereer een metalen band en heb daarom al na een paar dagen een titanium band besteld met klassieke klik sluiting zoals op veel normale horloges. Die was gemakkelijk over te zetten. Op het rubberen bandje zit bij de aansluiting met het horloge een metalen drukknopje, waarmee je het bandje gemakkelijk los maakt van het horloge (is nergens beschreven overigens. Er zitten ook 2 kleine schoefjes, maar die moet je niet losmaken!).
Installeren
Om het horloge te kunnen gebruiken is de Huawei gezondheid app vereist. Die heb ik op mijn iPhone geïnstalleerd en die kun je alleen gebruiken met een account. Aangezien ik nog nooit iets van Huawei heb gebruikt, moest ik een nieuw account aanmaken. Je kan bij het aanmaken kiezen om een telefoonnummer te gebruiken of een mailadres. Advies: Gebruik een telefoonnummer, want daarmee heb je heel snel een account aangemaakt.

Ik begon helaas met een mailadres en een random wachtwoord om een account aan te maken en dat heb ik na 3 pogingen opgegeven. Zo kun je bijvoorbeeld het random wachtwoord niet plakken in allebei de wachtwoordvelden, e-mailadressen met een plus erin worden niet geaccepteerd (krijg je pas door als je aan het eind een foutmelding krijgt bij de sms verificatie die dan niet geaccepteerd wordt. Daarna nog op de pc geprobeerd, maar daarbij kreeg ik in mijn browser op mijn werkcomputer de melding dat de connectie niet veilig was. Uiteindelijk dus gekozen voor aanmelden met telefoonnummer wat heel gemakkelijk werkte.

Nadat het account was aangemaakt kon ik gemakkelijk het horloge koppelen aan mijn telefoon en kon ik snel de installatie afronden en was het horloge klaar voor gebruik. Bij ingebruikneming was de batterij circa 70% vol, dus opladen was niet gelijk nodig.
De HUAWEI Gezondheid app
Gezondheid tab
De app geeft veel informatie op de Gezondheid tab over je welzijn. Je kan daar je hartlag zien over de hele dag (incl. ECG bijvoorbeeld), je slaapduur (en welke slaap op welk moment), sportgegevens, je emotioneel welzijn, stappen en nog veel meer.
Training tab
Je kunt bij training veel hulpmiddelen gebruiken om je te helpen fit te worden, zoals hardloopschema's, cursussen, fitnesslessen, routes en zelfs golfbanen. Sommige onderdelen staat VIP bij en zijn betaalde onderdelen. Healllth+ lidmaatschap kost 7,99 per maand of € 59,99 per jaar.
Ontdekken tab
Hier vind je onderdelen zoals Mindful meditatie, slaapmuziek en yoga, vrijwel alles is alleen met VIP abonement te gebruiken.
Apparaten tab
Hier vind je het horloge en kun je gemakkelijk wijzerplaten toevoegen. Ook hier zijn veel wijzerplaten betaald met weer een ander VIP abonnement (10 dagen 1,99 / 1 maand 2,99 / 1 jaar 34,99) of individueel te kopen. Gelukkig zijn er ook vele leuke en handige wijzerplaten gratis te gebruiken en hier kun je ook handig op filteren. Ik heb veel wijzerplaten geprobeerd voor ik degene vond die ik nu de hele tijd gebruik. Bij veel wijzerplaten ontbreken namelijk verschillende meetwaarden, waaronder ook vaak het batterijpercentage, dat ik erg handig vind om zichtbaar te hebben. Ik vind de wijzerplaten met een zwarte of bijna zwarte achtergrond het beste passen bij het zwarte uiterlijk van het horloge.

Je kan hier bijvoorbeeld ook apps toevoegen voor op je horloge, maar dit is een vaste lijst met 13 apps, vooral een paar kleine spelletjes en een calculator. Geen bekende apps verder.

Ook kun je hier offline kaarten op het horloge zetten, wat ik een handige functie vindt. Het zijn niet zo hele grote bestanden en je kunt het per provincie toevoegen. Voor het uploaden maakt hij heel handig even een wifi verbinding met je horloge voor snelle overdracht.
Ik tab
Als laatste heb je een tabblad waar je eigen gezondheidgegevens kan inzien, het HUAWEI Health+ lidmaatschap kan acitveren en instellingen waar je ook wat externe services kan activeren, waaronder verbinding met de gezondheid-app van Apple
Dagelijks gebruik
Met de juiste wijzerplaat is het gemakkelijk om tijd, datum, stappen, temperatuur etc af te lezen. Het scherm is goed zichtbaar, zowel in het donker (zonder te verblinden) als in het daglicht.

Het horloge is duidelijk gericht op gezondheid en beweging. Er zit een scherm bij die doelen bijhoudt, zoals bewegen in kcal/dag, inspanning in min/dag en staan in uren/dag. Ik heb dit nog op de standaard waarden staan van 270/25/12, maar dit kun je ook aanpassen in de app tussen 50/10/6 en 5000/90/16. Je wordt tussentijds gemotiveerd om de doelen te halen en krijgt ook een melding als je het gehaald hebt.

Als ik bij het wandelen of fietsen muziek luister via Spotify kan ik dit helaas niet bedienen met het horloge. Het zou fijn zijn als ze dit weer mogelijk maken. Als ik zo lees op internet hebben oude modellen het voorheen wel gehad. Ik vind dit wel een gemis. Je kan wel muziek afspelen, maar dan moet je MP3 muziek op het horloge zelf zetten.

Ik weet dat je met veel smartwatches ook kan betalen. Ik zie op mijn horloge wel een wallet staan, maar daarbij wordt verwezen naar de HUAWEI Gezondheid app. Ik kan daar nergens deze funnctie vinden. Mogelijk wordt dit niet voor iPhone ondersteund. Ik vind dit voor mij geen gemis, aangezien contactloos betalen met Apple Pay voor mij goed genoeg werkt.
Sporten
Ik heb op mijn racefiets een Giant snelheid en cadanssensor die ook bluetooth heeft en die wordt gemakkelijk herkend om toe te voegen aan het hortloge. Ook mijn MTB met goedkope snelheidsensor en cadanssensor die ik via AliExpress heb gekocht worden keurig herkend. Wat ik jammer vind is dat ik die sensor vervolgens bij een actiiviteit hamdatig moet verbinden. Dat gaat bij mij niet automatisch, waar mijn oude Garmin sporthorloge dit wel automatisch verbond.

Ik meet bij activiteiten ook de hartslag en bij mijn eerste hardloop rondje heb ik daarnaast mijn oude Garmin horloge gebruikt met een hartslagband om mijn middel als referentie. Daarbij merkte ik dat het horloge in het begin een veel hogere hartslag aangaf dan ik verwachtte en na een paar kilometer wel de juiste hartslag weergaf. Blijkbaar moet het horloge om mijn pols net een paar milimeter verder naar achteren zitten om mijn pols dan mijn smalste punt waar hij vanzelf gaat zitten. Pas dan heb ik de juiste hartslag. Vaak wordt dus een hartslag gemeten die 15 tot 20 slagen te hoog aangeeft.

Mijn hartslagband ondersteunt ook bluetooth en heb ik nu ook gekoppeld om bij sporten een nauwkeurigere meting te hebben. Handig daarbij is, dat ik dan bij het fietsen het horloge aan het stuur kan binden voor gemakkelijk aflezen zonder dat ik mijn hand van het stuur hoef te halen.

Het scherm is bij het sporten goed af te lezen en bevat veel handige metingen, waarbij je ook kan bladeren tussen schermen voor andere inzichten. Je kan ze volgens mij ook helemaal veranderen, om helemaal naar eigen wens in te stellen, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Leuk om later nog uit te vogelen.

Doordat ik de kaarten ook offline op het horloge heb gezet, heb ik ook de mogelijkheid om mijn activiteit op de kaart te zien gedurende de activiteit. Ik heb nog niet met een route gewerkt, dus weet nog niet of je daarbij ook kaartweergave hebt. Dat ga ik binnenkort ook maar eens proberen.

Het batterijverbruik valt heel erg mee bij sporten. Als ik 2 à 3 uur fiets met activiteittracking, verlies ik ongeveer 10% batterijduur, dus ook hele lange tochten zijn gemakkelijk te registreren zonder dat de batterij leeg raakt. Dit is vergelijkbaar met mijn oude Garmin Forerunner 920XT.
Ik vind het een fijn horloge voor dagelijks gebruik. Hij doet niet onder voor mijn normale horloge en is ook met sporten een fijne metgezel. Ik vind het vervelend dat ik het horloge niet op een vast plek om mijn pols krijg, zodat deze altijd de juiste hartslag weergeeft.

Ik heb het horloge nu 10 dagen geleden voor het laatst opgeladen en de batterij is nog lang niet leeg (nu 36%). Dat vind ik echt een enorm pluspunt van dit horloge. Ik hoor vaak dat een Apple watch iedere dag moet worden opgeladen. Ik heb dat niet en kan het horloge gewoon in de nacht om houden voor de slaapmeting.

Zou ik het horloge ook gekocht hebben als ik deze niet had gekregen voor de review? Ik denk het niet. Voor mij werkte het ook prima om mijn gewone horloge dagelijks te gebruiken en mijn Garmin voor het sporten.

Ik merk wel dat ik het fijn vind dat de push berichten nu op mijn horloge binnenkomen en ze goed leesbaar zijn en dat ik daardoor minder vaak mijn telefoon uit mijn zak haal.

Is dit horloge de prijs waard? Ik denk het wel. Het heeft een luxe uitstraling en is mooi om te zien, het is heel goed voor sporten te gebruiken, heeft uitgebreide functies en doet lang met 1 batterijlading.

Ik zie bij andere reviews veel afbeeldingen, dus laat dat bij deze review verder achterwege. Ik voeg nu alleen een afbeelding toe in combinatie met de metalen band, zoals ik hem het mooist vindt.

Heb jij ook een Huawei Watch GT6 Pro, Zwart (Zwart)?