Tom by TomTom Review
18 februari 2026, laatste update op 18 februari 2026, 49 views
Rapporteer
Product gekocht
Sterk alternatief voor Flitsmeister gebruikers
Pluspunten
- Geen abonnement nodig
- Geeft accurate meldingen
- App ziet er goed uit
- Mooi ontwerp
Minpunten
- Kabeltje zat verstopt in de doos
- Bluetooth pairing kan beter uitgelegd
- App is altijd nodig voor gebruik
Sinds begin dit jaar gebruik ik de nieuwe Tom van TomTom.
De eerste paar weken was ik enorm teleurgesteld. Het apparaatje reageerde bijna nergens op, terwijl er wel een groen lampje oplichtte die aangaf dat hij verbonden was. Maar nu ik een paar updates heb ontvangen, werkt hij als een zonnetje. Ik heb het idee dat ze het product iets te snel hebben gelanceerd.
Wat doet de Tom?
Tom is een rij-assistent die (net als bij Flitsmeister) waarschuwingen geeft voor flitsers, obstakels en files. Daarnaast ben ik erachter dat je ook meldingen kunt ontvangen indien je te hard rijdt, maar dat ik vind ik persoonlijk een erg vervelend feature. Ok (eerlijk toegegeven) misschien ligt dat een beetje aan mijn rij-gedrag, maar TomTom had dit kennelijk ook bedacht, want ze hebben het standaard ook niet aan staan.
Geen abonnement
Ik ben de Tom als alternatief op Flitsmeister gaan proberen, omdat ik ook vaak Android Auto gebruik en dan moet je tegenwoordig bij FM een abonnement afsluiten. Dus ik was benieuwd of het alternatief van TomTom net zo goed zou zijn.
In het kort: dat is helemaal dik in orde.
Tom is via een magneetstickertje te plaatsen op het dashboard. Persoonlijk vind ik dit niet fijn, dus ik heb de sticker op een oude air-vent-mount geplakt. Je kan de Tom laten zitten, of eenvoudig van het magneetje halen als je hem uit het zicht wil laten. Zelf zie ik daar niet echt de noodzaak van in.
Het grootste voordeel vind ik dat hij gelijk aan gaat als je met de auto wegrijdt. Hij maakt dan direct verbinding met de app. De Tom zelf heeft dus altijd de telefoon nodig om te functioneren, echter hoef je hier niets voor te doen. Die kun je gewoon in je zak laten en dat is toch echt wel heel erg handig.
Wat mij bovendien goed bevalt is de TomTom app. Als je Flitsmeister gewend bent, dan oogt deze app van TomTom een stukje professioneler. FM schiet gewoonweg echt te kort als het om navigatie gaat. Daarnaast ben ik ook blij dat je ook gewoon toegang krijgt tot Android Auto zonder daarvoor extra te betalen.
Voor nu geef ik 4 ipv 5 sterren. Puur omdat Tom in de eerste weken niet werkte. Gelukkig doet Tom nu wat hij belooft!
Ben er erg blij!