Nuki Smart Lock Pro (5e gen) Review
17 oktober 2025, laatste update op 17 oktober 2025, 2 views
Rapporteer
Product gekocht
Na een week gebruik ben ik positief verrast door de Nuki Smart Lock Pro (5e generatie). De installatie is eenvoudig, de afwerking voelt premium aan en het slot doet precies wat het moet doen: betrouwbaar openen en sluiten zonder dat ik sleutels hoef te gebruiken. Het geluid bij (ont)grendelen is aanwezig maar acceptabel, en de verbinding via Wi-Fi is tot nu toe stabiel. De app werkt prima maar oogt wat saai, en een duidelijke LED-indicator bij vergrendeld slot zou handig zijn. De prijs is stevig, maar het product voelt als topkwaliteit. Ideaal voor wie gemak en betrouwbaarheid zoekt zonder cilindervervanging.
Pluspunten
- Zeer eenvoudige installatie, zonder aanpassing van het bestaande slot
- Solide bouwkwaliteit en luxe uitstraling
- Werkt direct soepel na eerste calibratie
- Ingebouwde Wi-Fi, geen bridge meer nodig
- Handige app met tijdschema’s en toegangslogs
- Smart Fob werkt uitstekend, handig voor kinderen
Minpunten
- Duidelijk hoorbaar geluid bij (ont)grendelen
- Geen LED-indicatie bij vergrendeld slot
- Opladen met magnetische kabel, geen USB-C
- App is functioneel maar oogt verouderd
Korte toelichting
Na lang twijfelen toch de stap gezet, vooral om het gemak van sleutelvrij wonen te ervaren. De installatie was kinderspel en de werking tot nu toe vlekkeloos. Mijn dochter gebruikt een Fob om binnen te komen – ideaal, zeker met de instelbare tijdslots. Het slot klinkt duidelijk bij openen of sluiten, maar dat stoort niet echt. Tot nu toe niets negatiefs qua verbinding of betrouwbaarheid. De app is degelijk, al zou een modernere look welkom zijn.Waarom deze aankoop?
Ik was het zat om steeds de deur open te doen voor mijn dochter die haar step, krijtjes of fiets moest pakken. Daarnaast vind ik home automation leuk, en dit past perfect in dat ecosysteem. De mogelijkheid om het bestaande slot te behouden was doorslaggevend.Waarom dit product?
De Nuki Smart Lock Pro 5e generatie is compacter en eleganter dan eerdere versies. De integratie via Wi-Fi (zonder bridge) en de goede reputatie qua gebruiksgemak maakten het de logische keuze.Waarom geen alternatief gekozen?
Aqara viel af door het design en de Bold Lock door het feit dat je de cilinder moet vervangen. Nuki bood precies wat ik zocht: plug-and-play installatie zonder permanente aanpassing.Gebruikservaring & prestaties
De motor is krachtig en werkt soepel met mijn cilinder. Het slot reageert betrouwbaar, ook via app of Fob. De verbinding via Wi-Fi blijft stabiel en de bediening voelt direct aan. Het geluidsniveau is hoorbaar, maar niet storend (vind ik). Handig dat de sleutel nog altijd bruikbaar is.Onderhoud & gebruiksgemak
Nog geen ervaring met opladen, maar de magnetische kabel klikt eenvoudig vast. De app biedt duidelijke logs en schema’s. De Fob werkt vlekkeloos, vooral voor kinderen of logees.Ergonomie & bouwkwaliteit
De afwerking voelt luxe en degelijk aan. Het design oogt strak en past mooi bij moderne deuren. Alleen het ontbreken van een LED-indicator bij vergrendeld slot is een kleine gemiste kans.Prijs
Met een stevige prijs is dit geen impulsaankoop, maar de bouwkwaliteit en betrouwbaarheid rechtvaardigen het bedrag. “Duur maar topkwaliteit” vat het goed samen.Tot slot
Tot nu toe zeer tevreden. Mocht de batterijduur in de praktijk ook goed blijken, dan is dit wat mij betreft het beste smart lock voor huishoudens die gemak willen zonder aanpassingen aan hun deur.