Ik heb deze laptop nu bijna 1.5jaar in gebruik en ben er erg tevreden mee. Ik kocht hem destijds bij Coolblue voor rond de €2000 (in de aanbieding). Mijn oude laptop begaf het na negen jaar trouwe dienst, dus ik was dringend op zoek naar iets krachtigs en toekomstbestendigs.
De specificaties spraken me direct aan: een RTX 4070, sterke CPU, 240 Hz-scherm en voldoende RAM om rustig 100+ tabbladen open te hebben tijdens werk. Voor wat je krijgt, vind ik de prijs-kwaliteit nog steeds uitstekend.
Wel een minpuntje: mijn
eerste exemplaar was defect en gaf na een week al blue screens. Dat was precies in de laatste maand van mijn afstudeerstage, dus de timing was dramatisch. Uiteindelijk heeft Coolblue het opgelost en kreeg ik een nieuw exemplaar. Sindsdien geen problemen meer gehad.
Qua prestaties is heb ik er eigenlijk nooit problemen mee, soms lagged die maar dat komt ook door al het andere wat erop staat, na even opnieuw opstarten ervaar ik hier meestal geen problemen meer mee. Programmeren, 3D-rendering, AI-afbeeldingen genereren (Stable Diffusion), gamen op hoge instellingen, het gaat allemaal moeiteloos. Ook mijn 49-inch ultrawide monitor werkt er goed op, al haal ik niet de volle 120 Hz vanwege de displayport beperkingen.
De bouwkwaliteit voelt degelijk aan. Hij is wat dikker en het voedingsblok is groot en zwaar, maar dat hoort bij een krachtige gaming-laptop. De koeling kan flink blazen in turbomodus, maar meestal is dat niet eens nodig en je kunt zelf afstellen hoe hard die blaast.
Na een jaar intensief gebruik geen spijt van deze aankoop. Betrouwbaar, snel, en nog steeds een prima prijs-prestatieverhouding.
Pluspunten:- Sterke performance (gaming, AI, 3D, programmeren)
- 240 Hz-scherm met mooie kleuren
- Degelijke bouwkwaliteit