€ 249,- bij Belsimpel

Huawei Watch GT6, 41mm, Zilver (Wit) Review

15 oktober 2025, laatste update op 15 oktober 2025, 33 views Rapporteer
Product geleend 0

Mooie smartwatch

Pluspunten

• Lange batterijduur
  • Mooi design

Minpunten

• Kan alleen berichten ontvangen niet versturen

Ik wandel, fiets en zwem. Wandelen registreert hij erg goed, je ziet precies waar je hebt gelopen, hoe hard en hoe lang. Dit geldt ook voor fietsen. Met zwemmen houdt hij het aantal meters bij dat je zwemt en na het zwemmen voert hij automatisch het eventuele water af wat in het horloge zit. Het enige nadeel vind ik dat hij na een activiteit meteen je herstelhartslag gaat meten en hij dan zegt dat je niet mag bewegen. Na het wandelen moet ik bijvoorbeeld nog vaak eerst boodschappen uitpakken of de jas uit doen van mijn kind en kan ik niet even 2 minuten stil zitten. Dit is ook na het fietsen, ik wil dan eerst mijn fiets even opruimen. Of na het zwemmen eerst douchen, het ziet er een beetje raar uit als ik eerst 2 minuten ga niksen in het zwembad.

Ook registreert hij automatisch activiteiten zoals lopen en fietsen. Ik had alleen pas dat hij bedacht had dat ik aan het fietsen was (was ook, 5 minuten). Daarna heb een grote wandeling gedaan en blijkbaar was hij nog steeds aan het registreren dat ik aan het fietsen was. Hierdoor had hij tijdens het wandelen geen stappen geregistreerd.

Het is een mooie smartwatch waarbij je naar eigen smaak de achtergrond kan instellen.

Installatie is makkelijk, de batterij was al vol en binnen mum van tijd kon ik hem gebruiken. Verbinden met de telefoon was ook niet moeilijk. De batterij van de smartwatch gaat lang mee, ik kan hem echt bijna een week gebruiken zonder hem op te laden.

Ik vind het ook erg fijn dat je kan bellen met de smartwatch, ik heb een andere smartwatch gehad, daarmee kon ik opnemen en praten, maar kon ik niks horen. Met deze smartwatch kan dit wel allemaal. Pas was de klink in onze badkamer losgekomen en kon ik mijn partner via mijn horloge bellen, ideaal.

Je krijgt als je een Iphone hebt wel whatsapp berichten binnen maar je kan er niet (korte) berichtjes mee terugsturen, dit vind ik echt wel een minpunt. Een simpele ja/nee/oke/ik bel je terug zou fijn zijn.

De bediening is makkelijk met de draaiknop, wat fijner is dan een toucheknop.

Het standaard meegeleverde bandje voelt stevig en zit goed om de pols. Het is luchtig waardoor de huid niet vochtig blijft na het zwemmen/sporten

Heb jij ook een Huawei Watch GT6, 41mm, Zilver (Wit)?