€ 399,- bij Megekko

MSI Claw - A1M (Ultra 5 135H) Zwart Review

13 oktober 2025, laatste update op 14 oktober 2025, 28 views Rapporteer

Vijf september heb ik de MSI Claw A1M Intel Core Ultra 5 135H nieuw gekocht in de aanbieding voor €309,-.

Na alle gemengde recensies gelezen en bekeken te hebben, kom ik zelf tot de conclusie dat in deze tijd, na heel veel driver en bios updates, het een hartstikke leuk apparaat is!

Met de hedendaagse aanbiedingen af en toe vind ik het zeker een aanrader!

Pluspunten

• Mooi scherm
  • Goed geluid
  • Ligt prima in de hand
  • Prima prestaties
  • Koelt goed
  • Apparaat wordt niet heet in de hand
  • Recente BIOS en drivers zijn top!
  • Controls zijn prima

Minpunten

• MSI Center M software laag beetje crap
  • Koop je het nieuw ben je een dag bezig met Windows updates, software updates, driver updates en bios updates.

Echt fijn apparaat vind ik, echter heb wel uitgeschakeld dat na het inloggen Center M opstart, want die software voelt awkward en loopt niet lekker. Ik gebruik het dan ook als een handheld PC en heb de icoontjes van de snelkoppelingen op het bureaublad lekker groot weergegeven.

Om de GPU toch een beetje te ontlasten heb ik de resolutie van het beeldscherm ingesteld op 1600x900 in Windows Instellingen, ik zie met het blote oog dan ook geen verschil met de volledige resolutie, alles ziet er nog haarscherp uit.

De games die ik speel werken prima (momenteel Apex Legends, Dirt Rally 2.0 en HITMAN World of Assassination) zonder haperingen en lekker soepel. Ook mijn kinderen gamen er graag op en spelen voornamelijk Fortnite, Minecraft, Roblox, Fall Guys en I Am Fish, ook die games werken voortreffelijk.
En Shootie Skies vind ik zelf heerlijk op dit apparaat, veel beter dan op de telefoon, kan offline gespeeld worden en vraagt weinig energie, dus echt urenlang speelplezier op 1 acculading. PAC-MAN 256 is ook een leuke aanrader.

We gebruiken het apparaat ook met een dock, en dat maakt het echt een veelzijdig apparaat en tovert het om naar een best capabele mini desktop, ook prima voor het doen van huiswerk, productiviteit en natuurlijk games!

Heb jij ook een MSI Claw - A1M (Ultra 5 135H) Zwart?