Ik ben het hier helemaal mee eens. Echt te bizar voor woorden.
Bose is gestopt met de ondersteuning van hun SoundTouch producten. De APP wordt onbruikbaar gemaakt, omdat Bose het ondersteunen van de app ineens te duur vindt.
in de app kun je bepaalde instellingen van speakers en homecinemasystemen aanpassen, die je niet op een andere manier kan instellen. Ook het groeperen van de speakers (meest gebruikt in de app) is straks niet meer mogelijk.
Bose heeft klanten niet via email geinformeerd (die gegevens hadden ze wel van mij). Geen nieuwsbericht in de app, helemaal niks. Dit bericht is ergens eind oktober bekend gemaakt. Ik kom er persoonlijk pas eind december achter. Eind februari stopt de ondersteuning.
Ik heb dus ook nog eens bijzonder weinig tijd gekregen om alternatieve oplossingen te zoeken.
Ik heb 7 SoundTouch Systemen. Totale nieuwwaarde ca. 6000 - 7000 EURO.
Deze systemen zijn technisch gezien in topconditie en zouden nog vele jaren kunnen blijven draaien.
Door deze zeer plotselinge aankondiging met slechts enkele maanden notice, zijn de speakers eigenlijk ook direct bijna waardeloos geworden (verkoop waarde Marktplaats). Deze speakers waren altijd zeer gewild op martkplaats en de prijs hiervoor al jaren vrij stabiel. Nu is dit vrijwel niks meer waard.
De verkoopwaarde op Marktplaats voor deze berichtgeving zou ca. 1800-2200 EUR zijn. Ik schat nu in, dat dit minder dan de helft is. En waarschijnlijk na februari echt vrijwel niks meer is.
Bose moet begrijpen, dat het merk altijd heeft gestaan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is een duur merk, maar daar kreeg je ook altijd wat voor terug. Het vertrouwen in het merk is eigenlijk in 1 klap verdwenen. Dat dit zomaar mogelijk is.
Met name de zeer gebrekkige berichtgeving en korte notice zijn zeer teleurstellend en storend.
Ik heb reeds contact gehad met een vriendelijke medewerker. Helaas kon hij niks doen. Hij begreep mijn situatie heel goed en snapte ook niet dat Bose dit gewoon door duwt. Ze doen helemaal niks, geen tegemoetkoming, omruilacties met korting of zoiets, helemaal niks.
Ik ben altijd een ambassadeur geweest van dit merk. Veel mensen zijn na het zien en horen van mijn fantastische systemen overgegaan op Bose. Maar daar heb ik nu spijt van als horen op mijn hoofd.
Ik heb al een klacht ingediend bij de ACM en verzoek iedereen die zich benadeeld voelt om dit ook te doen. Het is voor mij dan ook een principe kwestie en voel me echt ontzettend benadeeld.