€ 379,- bij Belsimpel

Huawei Watch GT6 Pro, Zwart (Zwart) Review

12 oktober 2025, laatste update op 13 oktober 2025, 538 views Rapporteer
Testpanel +2

Het horloge is in de eerste anderhalve week prima bevallen. De activiteit-tracking werkt goed (beter dan ik gewend ben van andere smartwatches) en de geadverteerde batterijduur is echt heel erg goed. Verder doet het ook gewoon de basale functies naar behoren. Zie het echt als een goede toevoeging op mijn smartphone.

Ik heb inmiddels een aantal activiteiten getrackt waarbij de hartslag in één geval na een uur wat gekke (niet kloppende) waardes gaf, maar de overige waren wel zo goed als spot-on. De Huawei health app ben ik wel iets minder fan van, maar het voldoet.

Pluspunten

• Batterijduur
  • Werking GPS en hartslagmeter
  • Vlot
  • Kwaliteitsgevoel

Minpunten

• App
  • Bijgeleverde quickstart guide

Komende van een Mi Band was ik van tevoren wat huiverig voor het gewicht en grootte van deze GT6 Pro, maar al gauw bleken deze zorgen ongegrond. Ja het is een stuk groter en zwaarder ding, maar toch merk je dat niet echt als je ‘m om hebt. Bij de bijgeleverde quickstart guide was het wel even de ogen samenknijpen want het lettertype van het stukje papier is zo klein dat het bijna niet te lezen was.

De bouwkwaliteit en afwerking is, zeker ten opzichte van mijn oude Mi Band, erg goed. Het horloge zit gewoon stevig in elkaar, ziet er strak uit en de gebruikte materialen voelen prettig aan. Zeker ook de achterkant van het apparaat voelt comfortabel aan op je pols. Ook zijn er nergens van die randjes waar kledingvezels (van bijv. lange mouwen) aan blijven haken.

Qua gebruik moet ik zeggen dat ik snel gewend was aan de bediening. Het scrollwiel werkt simpel en intuïtief evenals het swipen; als je een smartphone gewend bent (wie is dat tegenwoordig niet), dan kun je dit horloge ook bedienen. Enige opmerking tot zover is dat het vrij irritant is dat je voor het gebruik van veel van de health features (en dat zijn er nogal wat!) apart consent moet geven… maar dat is gelukkig eenmalig.

Het aantal features van het horloge is te veel om allemaal te behandelen en zijn prima zelf op te zoeken, dus ik zal me richten op wat voor mij relevant is geweest tijdens de testperiode. Natuurlijk gebruik ik de basale functies zoals tijd, stappen en notificaties… die werken allemaal prima in mijn ogen.

Mijn hobby is wielrennen en mountainbiken, en die worden ook flink ondersteund door dit horloge en zo wordt ie ook in de markt gezet. De nauwkeurigheid van de hartslagmeter, onboard GPS en ook de vermogensmeting was ik daarom erg benieuwd naar.

Vooralsnog stellen met name de hartslagmeter en zeker GPS niet teleur. Ik heb een tweetal rondes gedaan op de mountainbike in een bosrijke en heuvelachtige omgeving en vergeleken met mijn Wahoo Bolt V2 in combinatie met een dedicated hartslagmeter als borstband week het horloge maar beperkt af. Sterker nog, de GPS fix was veel sneller voor elkaar op het horloge. De hartslag klopte in de meeste gevallen ook redelijk goed vergeleken met de borstband, ook met lastwisselingen (klimmen/dalen) reageerde het horloge snel. Er echt naast zitten doet ie niet, maar het lijkt er wel op dat ie relatief hoge hartslag (in mijn geval 160+) minder goed detecteert dan de borstband:
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Clm-dGvw-yiHgJK1fFdV9R31J0Y=/620x/filters:strip_exif()/m/1193/1V7D92VNrZS9fanFR2p5hrhFY3cLi3g9DpHB3bjlfWTlLDeEdD.png?f=620xauto

Wel heb ik nu toevallig vandaag met een racefietsrit van 2 uur gehad dat er in het laatste uur wat onverklaarbaar hoge hartslagmetingen zijn gedaan waar het horloge dacht dat mijn hartslag voor langere tijd rond de 180 zat, terwijl dat in werkelijkheid 130 a 135 was. Ik zal dit nog een paar keer monitoren en de review updaten bij meer data.

Het enige wat echt me opviel is dat ie blijkbaar tot twee keer toe ook vrij veel stappen heeft geteld terwijl ik aan het fietsen was… iets wat ik met m’n Mi Band niet heb gehad. Als laatste het virtuele vermogen… tsja, er zal vast een kern van waarheid in zitten maar ik kan me slecht voorstellen dat het voor de serieuzere fietser een powermeter kan vervangen. Een FTP cijfer heeft het horloge me nog niet gegeven…

De integratie/automatische sync met Strava vanuit de Huawei Health app werkt wel, maar het duurt soms wel even voor een fietsrit of wandeling gesynchroniseerd is.

Over de Huawei health app gesproken, er is veel data terug te vinden in de app, maar het is en blijft toch alsnog een beetje een Aziatisch aanvoelende app. Oftewel, veel tekst en gekleurde plaatjes (naast wat marketing) op een scherm en soms is het wat lastig om de menustructuur te doorgronden.

De performance van het horloge wordt vooralsnog als goed ervaren. Ik heb, als van nature vrij ongeduldig persoon, nog nooit het gevoel gehad dat ie (te) traag was. Het beeld is voldoende scherp en de helderheid is ook buiten in de najaarszon goed. Inmiddels heb ik het horloge al bijna anderhalve week continu om mijn pols zitten en gewoon normaal gebruikt (fietsen van totaal 3 uur en 3 wandelingen van elk een half uur mee getrackt). Op het moment is het batterijpercentage gezakt van 100% in het begin tot 40% na ongeveer 11 dagen… Kortom; de batterijduur is echt zeer goed en maakt het gewoon tot een zeer praktische inzetbare smartwatch. Wat ik ook wel kan waarderen is de slimme notificaties als het bijvoorbeeld gaat om afwijkingen in dagelijkse ritme. Als je bijvoorbeeld eerder opstaat dan dat je sleep mode uit gaat, krijg je de suggestie of je sleep mode al uit zou willen schakelen... dat vind ik slim bedacht.

Ik heb me voorgenomen om niet per se voorzichtig te gaan doen met het horloge om m’n pols, het is tenslotte een gebruiksvoorwerp. Ondanks dat ik nog nergens echt hard tegenaan gestoten ben heb ik ook niet het gevoel alsof ik voorzichtig hoef te doen. In het verlengde van de bouwkwaliteit vertrouw ik er wel op dat het horloge tegen een stootje kan.

De prijs…tsja het is best een uitgave, maar als je dan kijkt naar vergelijkbare smartwatches van bijvoorbeeld het fruitmerk, dan valt het allemaal weer mee. Zeker omdat GPS en hartslag tracking gewoon goed lijken te werken voegt het ook echt wel waarde toe. Dat in combinatie met de batterijduur maakt het m.i. wel tot een aantrekkelijke aanbieding als je de overige features ook gebruikt.

Heb jij ook een Huawei Watch GT6 Pro, Zwart (Zwart)?

Leuk te lezen over deze nieuwe Huawei GT6 Pro, wat ik las dat de GT6 de stappen meer telde als je had gefietst, ik heb de GT3 [geen Pro] en ook ik merk dat ik ineens een hoop stappen had gedaan toen ik wat had gefietst denk dat de been aktiviteit geteld word als lopen maar goed ook ik ben tevreden met de GT3.

Wel merk ik dat de batterij iets is afgenomen was 14 dagen nu ongeveer nog een dag of 11 á 12, ik heb hem nu 18 maanden.

Jammer genoeg heb ik niks gelezen over de saturatie die ik niet echt heel goed vind heb zelf een losse saturatiemeter en controleer dat wel eens met de GT3 nou daar zit best verschil in.