€ 238,- bij HiFi Klubben

JBL Tour Pro 3 (Zwart) Review

10 oktober 2025, laatste update op 10 oktober 2025, 40 views Rapporteer

Geweldig geluid. Maar onzinnige case.

Pluspunten

• Goed geluid
  • Super goede anc
  • Accuduur

Minpunten

• Smart talk niet zo smart
  • Case
  • Audio controls

2 van 5 sterren (Slecht)
Wederom, het geluid is geweldig en de noise cancelling ook. Ik hecht zelf heel veel waarde aan automatisch switchen naar transparantiemodus als ik begin te praten en de audio te pauzeren. Nu dacht ik dat dit dus ook kon bij JBL maar helaas. De zogenoemde smart talk functie zorgt ervoor dat je van anc naar "ambient aware" gaat. Geweldig, dit werkt super goed echter kwam ik er snel achter dat dit de audio dus helemaal niet pauzeert maar gewoon het geluid uitzet. Aangezien ik vaak audioboeken en podcasts luister mis ik op die manier toch belangrijke informatie.

De touch controls zijn zeer beperkt. Ik zou via de oordopjes graag controle houden over de playback (volgende vorige, pauze etc), anc/ambient aware modus en volume control. Aangezien er geen swipe opzit kan je maar 2 van deze 3 opties instellen. Ook dit werkt onhandig. 1 tap voor harder en 2 voor zachter bijvoorbeeld. Onwennig en onnodig.

En dan de case. Leuk voor de eerste 3 minuten en dan zit hij in de weg. Ik wil dat ding niet de hele godganse dag in mn handen hebben om ook maar de funcitonaliteiten van de oordopjes volledig te gebruiken. Dan kan ik net zo goed mn telefoon in mn hand houden.

Ik had hoge verwachtingen hiervan vanwege de tweakers ultimate score. Echter ben ik zeer teleurgesteld in deze oortjes. Ja zeker de geluids kwaliteit is geweldig maar verder qua gebruikersgemak is het ver te zoeken. Dat word toch terugsturen en opzoek gaan naar wat anders.

Heb jij ook een JBL Tour Pro 3 (Zwart)?