Hoe kan je hechten aan je oude non-frost koelkast
Het was een combinatie van gevoel, budget en de nieuwe keuken destijds 14 jaar geleden in mijn huurhuis, waar ik de standaard keukenblok mocht uitbreiden naar een hoekkeuken met bijbetaling. De Haier met mijn geliefde keuze van buiten vriesladen (heb het in de rug) binnen een budgetprijs, afgeprijsd showmodel met lichte beschadigingen, die ik niet zou zien als hij ingeschoven zou worden. Zo een beetje voor de prijs waar ik nu de LG voor heb gekocht, ook een laatste showroom model, afgeprijsd omdat het model er uit gaat, net als de LG nu. Het was best wel een teleurstelling dat de Haier, waar ik best wel aan gehecht was vanuit zijn gemak van de buiten diepvriesladen de compressor het begeven heeft
Alleen heeft de LG dat niet, die buiten vriesladen en de merken die dat wel hebben ging naar 4 cijfers voor de komma, net terug van 7 weken vakantie, kon mijn bankrekening dat niet trekken, dus een beetje best of budget in de middel hoge (1,87 m) non-frost koelkasten. Had een beetje gepuzzeld wat de beste kopen waren op internet en dat was zoeken naar reviews, genoeg aankoop reviews, maar met te minimale informatie, daarom is het belangrijk dat jij ook een review schrijft en dat hoeft niet zo uitgebreid als ik dat doe met mijn reviews.
Introductie filmpje van de LG en gelijkende typen door Coolblue
Sinds de Non-Frost zijn intrede deed is er weinig veranderd tot uitzondering in kleine details als ik deze LG vergelijk met mij Haier die ik 14 jaar geleden kocht. Niet iedereen heeft de ruimte voor een Amerikaanse koelkast met dubbele deuren met watertap, zeker niet de huurhuizen of je moet een grote bijkeuken hebben.
De draairichting van de deuren omdraaien (video)
Dat is geen eenvoudig klusje, maar er is een universele video op YouTube van gelijkende LG koelkasten waar het goed wordt uitgelegd, samen met je gebruiksaanwijzing kom je er wel uit, ik gebruikte mijn Samsung S9 Ultra tablet om deze naast de werkzaamheden er bij te houden, om zo stap voor stap het te veranderen met de pauze er op per handeling. Koste mij zo'n 20 minuten en is goed te doen met de video erbij. Zorg dat je het gereedschap klaar heb liggen, een dopsleutel setje, kunststof wipper. kruiskop schroevendraaiers.
Hier de link van de YouTube instructie video
Handleiding
Je krijgt een dik boekwerk erbij met de gebruiksaanwijzing handleiding en de hulpstukken voor veranderen van draairichting, wat is niet lekkerder dan alleen de Nederlandse te hebben als PDF op je laptop of tablet, hieronder de link:
Gebruiks handleiding op PDF
Maximale invriescapaciteit
Voor een maximale invriescapaciteit stelt je de temperatuur van de vriezer in op de koudste temperatuurinstelling.
Express Freeze
Met deze functie kunt u snel grote hoeveelheden ijs of bevroren voedsel invriezen.
• Telkens als u voor 3 seconden op de knop drukt, wordt de functie in- en uitgeschakeld.
• Deze functie eindigt automatisch nadat een bepaalde periode is verstreken.
• Wanneer deze modus is ingeschakeld, kan er geluid optreden en kan het energieverbruik toenemen.
Express Freeze-functie stelt de vriezer in staat om de maximale vriescapaciteit te bereiken. Dit duurt normaal gesproken 24 uur en schakelt automatisch uit. Let op! Express Freeze moet voor 7 uur worden ingeschakeld voordat de verse producten in het vriesvak worden geplaatst. Om levensmiddelen snel in te vriezen, bewaart u de levensmiddelen in de bovenste lade of op de bovenste plank. Levensmiddelen zullen het snelst in de zone bevriezen.
Gekocht bij
De Mediamarkt in het Twentse Hengelo naast Borne, ben best wel een online koper, maar met dit soort producten wil ik het zien, aanraken en voorzien van verkoop voorlichting, de Haier had ik ook bij MediaMarkt. Goede ervaring tot ver in het verleden bij MediaMarkt, Coolblue zit er naast, maar had geen witgoed afdeling in Hengelo Het Plein, de meubelboulevard waar veel grote winkels zitten zoals Ikea, Intersport, Bauhaus etc met gratis parkeren, goed bereikbaar vanaf snelweg de A1, na knooppunt Buren met de A35. Veel Duitsers hier die shoppen over de grens (18 km verder op).
Gratis thuis bezorgd (bij de voordeur over de drempel) en ze nemen je oude koelkast mee terug (niet buiten in de regen zetten). De verkoper benadrukte nog dat transportschade bij de vervoerder verantwoording ligt. De bezorging werd bij de verkoper ingeplant voor de dag van keuze. Je krijgt de avond ervoor een email en via telefoon berichten de tijdstip van bezorging ook onderweg.
Eventuele montage en plaatsing bij de keuken kost extra.
Voorlopige conclusie en instellingen
Kan er nog niet veel over zeggen dat het er prachtig uitziet, mooie led verlichting binnen en dat hij best stil is met 35 Db, ik heb een half open keuken en de LG staat best wel vanuit de zithoek in het zicht. Geen led aanduiding op de deur, gelukkig want dat zou anders storen in het aanzicht. De led temperatuur instellingen zitten aan de binnenkant boven aan en laat zich makkelijk instellen, zijn al standaard ingesteld op +3 in het koelgedeelte en -18 in het vriesgedeelte. De versproducten hebben een eigen lade, de onderste en heeft een nul graden koeling die je met een schuifje op de lade kan instellen in vlees, vis of groente. Bijzonder van deze LG is de deurkoeling, die de inhoud van de deur direct koelt na het sluiten. Het is de zwarte balk in het plafond in het koelgedeelte, zie afbeelding hier onder
Al mijn reviews zijn onderhevig aan nieuwe ervaringen, zodra die er zijn komt er een update.