€ 799,- bij bol Plaza

Samsung Galaxy Tab S11, Wi-Fi, 128GB opslag Grijs Review

5 oktober 2025, laatste update op 5 oktober 2025, 16 views Rapporteer
Product geleend +1

Ik ben ontzettend tevreden. De tablet is snel, gebruiksvriendelijk, licht en heeft een prachtig scherm. De AI-functies maken taken slimmer en makkelijker, de S Pen is een duidelijke verbetering, en Samsung DeX is een fijne extra voor wanneer ik productiever wil werken.

Pluspunten

• Fijn formaat
  • Prachtig scherm
  • AI functies

Minpunten

• Prijzig

Het formaat van deze tablet is echt precies goed. Hij is klein en licht genoeg om makkelijk vast te pakken, snel weg te leggen of mee te nemen in een tas, maar tegelijkertijd groot genoeg om alles aan te kunnen waar je telefoon net te klein voor is. Zeker vergeleken met zijn voorganger voelt hij een stuk lichter en dunner aan, wat het gebruik nóg prettiger maakt. Ik merk dat ik hem er daardoor veel sneller even bij pak.

Wat me meteen opviel, is de uitstekende beeldkwaliteit. Kleuren komen prachtig uit en het scherm is helder en scherp, wat vooral bij fotobewerking erg fijn is. Ik zet foto’s binnen enkele seconden draadloos over vanaf mijn Samsung-telefoon, waarna ik ze bewerk met een combinatie van Samsung’s eigen AI-functies en externe fotobewerkingsapps. Het grotere scherm zorgt ervoor dat je veel beter op details kunt letten die je anders misschien over het hoofd zou zien.

De vernieuwde S Pen speelt hier een grote rol in. Hij heeft nu het formaat en de vorm van een potlood, wat hem veel prettiger in de hand maakt dan het oude, wat logge model. De bluetooth-functie is verdwenen, maar daar merk ik eerlijk gezegd niks van in het gebruik. De knop op de pen werkt nog steeds prima om snel het S Pen-menu te openen. Wat wel veranderd is, is de manier waarop je de pen bevestigt: hij klikt nu alleen nog vast aan de bovenkant van de tablet, niet meer aan de achterkant.

Samsung DeX is ook een handige toevoeging als je wilt multitasken. Je kunt meerdere apps in aparte vensters openen, net als op een laptop. Ik raad wel echt een fysiek toetsenbord aan, want het virtuele toetsenbord komt over je apps heen en dat werkt niet prettig. Wat ik een groot voordeel vind ten opzichte van een laptop, is de AI-functionaliteit: je kunt met één druk op de knop alles op het scherm opzoeken of laten vertalen. Zonder toetsenbord vind ik de tablet iets te klein voor DeX, maar mét toetsenbord werkt het echt verrassend goed.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab S11, Wi-Fi, 128GB opslag Grijs?