Naast deze powerbank bezit ik ook een Anker 737, een soort combinatie van een bom en een baksteen. Deze gebruikte ik op fietsvakantie om snel te laden in een WC hok, om dan in de tent mijn veel slomere apparaten op te laden. Vanwege het formaat en gewicht wilde ik ook graag een powerbank die ik wat minder bewust mee hoef te dragen, bijvoorbeeld voor in de trein.
De reden om te kiezen voor de Xtorm Fuel Series 5 20W is omdat deze goed te tillen is en redelijk snel kan ontladen (ik heb een iPhone 15 Pro). De reden om niet voor de Anker Nano 30W powerbank te kopen was omdat ik huiverig ben voor de niet te verwijderen kabel. Achteraf denk ik dat de extra 50% vermogen vooral voor het opladen toch best wenselijk zou zijn.
Qua in/outputs is de power bank verder helemaal goed. Naast wat er overduidelijk is zijn ook de modi die de powerbank heeft een pluspunt. Niet iedere powerbank heeft namelijk USB-C PPS, en deze powerbank kan PPS in best een groot bereik (5-12v).
De eerste keer opladen viel me toch tegen. Ik had verwacht dat dit binnen een uurtje wel gepiept zou zijn. De powerbank kwam met ongeveer 25-30% aangegeven state of charge uit de doos maar deed er toch meer dan twee uur over om 100% te bereiken.
Uiteindelijk heb ik een USB-C vermogensmeter gekocht om wat duiding te geven aan het gevoel. Eerst moest de powerbank natuurlijk weer leeg. Daar heeft mijn Macbook mee geholpen. Opvallend was dat de powerbank van 80% tot 0% het (bijna) volledige vermogen geleverd heeft. Daarbij werd deze warm, maar niet heet.
Het opladen van 0 naar 100% heeft in totaal 03:38:28 geduurd. Het laatste uur zwakt de curve af. Ook tijdens het opladen wordt de powerbank niet warmer dan dat ik comfortabel mee ben.