€ 379,- bij Belsimpel

Huawei Watch GT6 Pro, Zwart (Zwart) Review

4 oktober 2025, laatste update op 5 oktober 2025, 558 views Rapporteer
Testpanel +2

Ik heb dit horloge gekregen om er een review over te schrijven. Het is een fijn horloge, zorgeloos te gebruiken door de lange accuduur. Het zorgt ervoor dat ik de telefoon minder vaak pak, maar ook dat ik mijn beweging elke dag maak.
In vergelijking met eenvoudiger modellen heeft horloge veel extra gezondheidsfuncties.

Alles wat je doet werkt soepel en is plezierig in het gebruik. Het zit prettig om de pols.

Je kan heel veel naar wens aanpassen: er is een ruime keus aan wijzerplaten, en je kan ook instellen welke waarden op welke wijzerplaat worden weergegeven. De schermen die bij een sport horen kan je ook aanpassen, bijvoorbeeld of je tijd per kilometer, of kilometer per uur wilt zien.

De fietsfuncties vond ik de meest interessante vernieuwing. Fietsritten in de stad worden automatisch opgepakt en geregistreerd.

Pluspunten

• Lange batterijduur, ook met alle metingen en functies actief
  • Soepele werking
  • Registreert automatisch fietsritten
  • Veel instelbaar
  • Veel (gratis) wijzerplaten
  • Activiteitstracking en motivering

Minpunten

• Beperkte berichtenfuncties
  • Adviezen van slaapanalyse
  • Weinig extra apps beschikbaar
  • Geen AI assistant of spraakherkenning

Intro

Ik heb dit horloge ontvangen via Tweakers, om het te testen. Als beloning voor de review mag ik het houden. Ik had al een andere smartwatch, de Huawei GT4. Die heb ik een paar maanden geleden zelf gekocht. Op de verschillen kom ik aan het eind nog kort terug. Ik heb de test gedaan in combinatie met een Samsung S24+.

Bij de GT6 Pro krijg je een paar maanden extra services cadeau. Die heb ik bewust nog niet geactiveerd omdat ik het horloge wil reviewen zoals ik het zelf ga gebruiken, en dat is zonder abonnement.
Fysiek en uiterlijk
Het horloge was al tot 70% opgeladen bij het uit de doos halen. Het is fors, maar niet overheersend aan de pols. De tint is een mooie kleur mat grijs, met een lichte zijdeglans, en vormgeving is terughoudend: met zorg afgewerkt. Al met al is het om de pols wel aanwezig, maar niet opdringerig of patserig.

Hij zit comfortabel, beter dan de GT4, vind ik.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/3s0ACfw0E8iwX7eLmacQoSD5-6Q=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/564558/1V4FwAvND577CEWxEHvXZnQoVwBRwRNsJW3Sq0JxcyYofJtDdj.jpeg?f=620xauto
Het horloge om de pols

De bediening is via het aanraakscherm en de twee knoppen. De bovenste knop is in te drukken en te draaien. Hiermee kan je het scherm aanzetten, het hoofdmenu oproepen, en scrollen. Je kan ook altijd scrollen door te vegen over het scherm.

De onderste knop zet ook het scherm aan. Bij ingeschakeld scherm roept die de lijst met trainingen op. Je kan ook andere functies aan deze knop koppelen. En dit is de sensor voor het elektrocardiogram.

De trilfunctie werkt goed en is stil.

De bediening, scrollen door lijsten, kiezen van functies, het werkt allemaal heel erg soepel en plezierig qua bediening. Je hoeft nooit ergens op te wachten en alles werkt zonder haperingen.

Zoals bijna alle smartwatches heeft ook dit horloge een fluorrubber bandje. Dat is soepel en trekt geen vuil aan, maar ik zou zelf graag een milieuvriendelijker materiaal zien.
Eerste gebruik
Er zit eigenlijk geen handleiding bij – alleen een verwijzing naar de supportpagina op de website, en een verwijzing naar de Huawei Health app.

Ik heb de app geïnstalleerd uit de Samsung store. Hij staat ook in de App Store van Apple, en je kan hem van de Huawei website downloaden. Als je geen iPhone of telefoon van Samsung of Huawei hebt is dat wel een nadeel.

Als je het horloge aanzet gaat hij gelijk in de koppelstand. In de app kies je “Apparaat toevoegen”. Je moet op de telefoon en het horloge bevestigen en dan zijn ze gekoppeld.

Dan moet je de telefoon nog instellen zodat de app niet per ongeluk wordt gesloten en om de stroombesparing uit te schakelen. De app helpt daarbij met instructies die zijn aangepast aan je telefoonmodel en OS.

Voor elke gezondheidsfunctie moet je eenmalig bevestigen dat die de data van het horloge mag verwerken. Dat is netjes, maar lijkt me voor ingebouwde apps ook een beetje overbodig.
Wijzerplaat en quick access
Ik gebruik het Always On display. Ik vind het er beter uitzien, en je kan dan op het scherm tikken om het te activeren. Zonder Always On kan dat met een knopdruk of door je pols te draaien.

Je kan een andere wijzerplaat kiezen door lang op het scherm te drukken en dan naar links of rechts te vegen. Je kan hier wijzerplaten aan toevoegen via de app. Die heeft meer dan genoeg gratis keuzes.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/mBYYkxU_UO6FnKPMTJb_3omxsfk=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FF71NUueVJJLVWrq9vK3uLZaxSaKd0NZw4WCyVqvaLNljMV.png?f=620xauto
Naar opzij door de wijzerplaten bladeren

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/zskbJAtzdU67guUeGXDTSpKYwb4=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FF7GcDuE0VRWpzaCgFi9n2CX4mVxMDSh1q5CG9P40dB9n4E.png?f=620xauto
Na een tik op "Aangepast" kan je kiezen welke waarden worden weergegeven

Met een tik op “aangepast” zijn zaken aan te passen, zoals de kleur, stijl, of welke parameters in de velden of rondjes wordt weergegeven. Welke parameters beschikbaar en welke kleurstellingen, dat is per wijzerplaat verschillend. Sommige wijzerplaten kan je niet aanpassen.

Ik heb de wijzerplaat “2023 module” geïnstalleerd via de app. Die vind ik beter leesbaar en fraaier dan de “Modules 2025” die er standaard op staat.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/378ry7eSKmgIC2aqnMC6p6O-2Hw=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FF7wxhp3sNHfCw4S3YAG0cJX5f1EeV4BgfU23R3xdNZveCl.png?f=620xauto
Modules 2025

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/HTqCh8y3-MeAozNMwoMIuz0O2-I=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FF7V6dbIWe8XMNYOSgGueJtQtt4GAB1cNTYBRZwzQSrSQXk.png?f=620xauto
Module 2023

De lijst voorgeïnstalleerde wijzerplaten had wat mij betreft wat anders gemogen. Sommige vind ik prima (twee klassieke wijzerplaten en de mogelijkheid om eigen foto’s of video te laten zien), maar de smiley-stickers, de pandabeer en de bloem spreken me niet aan, en ik vind ze niet passen bij de stoere uitstraling.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/mgAidLxPEGEnf4PlEIq2ZC8PkCc=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FF7EiWFThYw5LI631iGJK4zNDD6DpeFpWn5KaQFVc1etO6b.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Z3OvXZyeVuqZRUp3jVQxD8O-vp4=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FF7V4LWkJgp7akBuYKWqZd0fdDOa2UDgGan4O1U3D4xJNXW.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/dQS6wRmBvzOeRMCeHLrX2Ep_N3w=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FF7uGneGnE8Nw8VuzVUhTuYOkqFS3ROJSBUbPAe0yJsh31V.png?f=620xauto
De stickers, de panda, en een wat nettere wijzerplaat

In de Huawei Health heeft zeer veel wijzerplaten. Je vindt ze op twee plekken in de app. De grootste collectie staat onder wijzerplaten (daar staan er heel veel, en er is een tab “gratis” helemaal rechts).

Maar net daaronder staat in de app de optie “mijn wijzerplaten” – met niet alleen je lokale wijzerplaten, maar ook een overzichtelijke keus uit de winkel. Deze wijzerplaten zijn allemaal gratis en lijken beter van kwaliteit dan die uit de "grote lijst". En deze wijzerplaten zijn duidelijker en serieuzer dan de voorgeïnstalleerde wijzerplaten...

Gezondheidsfuncties

Hartslag en aanverwanten
De hartslag en hartslagvariabiliteit worden continu gemeten en opgeslagen, net zoals "ademhalingsbewustzijn tijdens slaap", wat apneu detecteert.

Aritmie (hartritmestoornissen) en het bloedzuurstofgehalte worden automatisch gecontroleerd door de gewone polsslagmeting, maar met de ECG-meting kan je dit ook doen.

De meting van de vaatwandstijfheid en van de ECG (elektrocardiogram) lijken op elkaar qua bediening. Je kiest de functie, en je gaat stil zitten met je wijsvinger op de onderste knop. Voor de vaatwandstijfheid wordt het tijdsverschil gemeten tussen polsslag en de elektrische puls van de ECG.

Bij de ECG wordt alleen de elektrische puls gemeten, en die wordt dan vastgelegd op de telefoon. Als er een probleem is geeft de app dat aan (althans, bij mij gaf hij aan dat er geen problemen gesignaleerd worden).
Slaapmeting en slaapadviezen
Het horloge meet hoe lang je slaapt en de slaapfases. Hoe betrouwbaar dit is weet ik niet, maar ik merk wel een correlatie tussen goed slapen en een hoge score. De meldingen in de app kunnen wel beter. Vanochtend kreeg ik de melding dat ik beter heb geslapen dan 98% van de gebruikers, maar ook twee keer wakker ben geworden – wat correct is.

De adviezen zijn soms echter dwingend verwoord, terwijl het om wat meer algemene adviezen gaat. Bij het advies om de slaapkamer goed donker te maken vind ik dat prima. Het advies om meer dierlijke eiwitten te consumeren om beter te slapen: waar hebben ze het over. En de waarschuwing dat ik in een vicieuze cirkel van depressie kan belanden omdat ik twee keer wakker ben geworden, na een nacht met verder zeer goede slaap...

Zodra je slaapt gaat het horloge vanzelf op stil en het scherm gaat uit, ook met het Always On Display.
Sporten en gezondheid
Ik ben geen sportief type, maar wil wel meer bewegen. Ik gebruik de smartwatch om mezelf te motiveren en te controleren of ik voldoende actief ben. Er zit uiteraard een stappenteller op, hij schat je verbruik qua calorieën door beweging, en een aantal minuten van inspanning. Hoe hij dat laatste detecteert weet ik niet. Stevig doorwandelen laat hem in ieder geval trainingsminuten registreren - dat is hoe ik de gele balk vol maak elke dag.

De calorieën, de inspanningsminuten en het aantal uren dat je niet stil hebt gezeten worden bijgehouden in de gezondheidsringen. Voor elk hiervan kan je zelf een doel instellen, door op het scherm met de ringen te tikken.

Als je een doel bereikt - het aantal stappen, de actieve minuten, de verbrande calorieën - krijg je een soort felicitatie.

Als je 60 minuten stil zit, krijg je een herinnering om even op te staan. Die herinnering kan je uitschakelen.

Stappenteller en hoogtemeters

De stappenteller werkt prima. Je kan ook je geklommen meters weergeven, maar die functie zit nogal verborgen. Afhankelijk van de wijzerplaat zit die in de lijst van de weer te geven waardes. Ik heb hem tot nu toe alleen teruggevonden in de “2023 Module” wijzerplaat.
Automatisch trainingen detecteren
Het horloge detecteert lopen, hardlopen en buiten fietsen. Bij een korte test kreeg ik na ongeveer 500 meter / 3 minuten fietsen minuten de melding dat een training is gedetecteerd. Als je niks doet (dus gewoon doorfietst) wordt de registratie gestart. Alternatief kan je het op het scherm kiezen om de training niet te starten, of de hele dag geen automatische trainingen te starten.

Dit automatisch detecteren is er ook voor lopen en hardlopen. Hardlopen heb ik niet geprobeerd. Bij gewoon wandelen geeft het horloge na een paar minuten een melding. Je geeft dan aan of je een wandeling binnen of buiten aan het maken bent. Het wandelen moet je dus bevestigen voordat de trainingsmodus start.

Je kan het automatisch detecteren ook helemaal uitschakelen.

Tijdens het fietsen wordt de registratie gepauzeerd als je stopt met fietsen, bijvoorbeeld bij een verkerslicht. Dat gaat heel snel, ik schat rond de 3 seconden reactietijd. Bij het wegrijden start de registratie als ik halverwege de weghelft ben met oversteken.
Trainingen
Zodra een training is gestart, wordt een scherm weergegeven dat bij die training hoort. Door omhoog en omlaag te vegen blader je door verschillende schermen die bij die training horen. Bij wandelen is dat naast het basisscherm (hieronder een screenshot) ook de kaart met paden, POIs en de afgelegde weg, en een aantal schermen met andere parameters.

In de trainingsmodus is er stembegeleiding. Die is goed verstaanbaar (in het Engels) en geeft aan hoe hard je loopt en wat je hartslag is. Het volume is instelbaar en het kan ook uitgeschakeld.

En bij elk scherm kan je instellen welke parameters worden getoond. Bijvoorbeeld of je tijd/kilometer, of juist kilometer per uur wilt zien. Of de momentele snelheid, of de gemiddelde snelheid, of je hartslag, je geklommen of gedaalde meters, de tijd, de zonsondergang. Kortom wat je maar wilt.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/6t1OmL9L02YEFdzK3besfWGxuIA=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FJsCNKNWVhN9CxkgX2peShAvDPI7r0JeZ9VTGRXAioY8CG1.png?f=620xauto
Basisscherm met informatie tijdens het wandelen

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/6AKtRsJZYG2abg0WI5zSZG6CjvY=/620x/filters:strip_exif()/m/564558/1V4FJsGEFA8j9daCBbv9jyq5ruSykeET1MAqabBt8EdLkfBbL7.png?f=620xauto
Druk er op, en je kan selecteren welke waarden worden weergegeven

Als je klaar bent wordt de training gerapporteerd in de app. Je ziet dan de route op een kaart, de gemiddelde snelheid, grafieken van je hartslag, de snelheid, de hoogte, en het virtueel vermogen (bij fietsen) gedurende het traject. Ook staan daar het hartslagherstel na de training en je hartslagzones.
Berichten en meldingen
Berichten verschijnen alleen als tekst. Spraakberichten kan je niet afluisteren en plaatjes kan je niet zien. Maar zowel Whatsapp, SMS als Signal werken. Voor antwoorden kan je kiezen uit een lijst voorgedefinieerde antwoorden (die is via de app aan te passen), of je kan een losse smiley sturen. Helaas kan je geen smiley opnemen in een voorgedefinieerd antwoord.

Het is beperkt, maar het is al met al prima bruikbaar. Voor het schrijven van een echt bericht pak ik toch de telefoon wel. Het sturen of luisteren van een spraakbericht, of het schrijven met spraakherkenning zou wel nuttig zijn, maar dat zit er dus niet op.

Er is ook een toetsenbordje om antwoorden mee te schrijven, maar dat heeft geen Nederlands woordenboek.

Het horloge kan alle meldingen weergeven die op de telefoon komen. Je kan dit filteren (dus bepaalde apps niet laten zien), maar je kan dus ook berichten van je bank e.d. op het horloge zien.
Wekker, horloge en stopwatch
Ja, dit zijn basisfuncties van een horloge, ze zitten er op, en ze zijn handig in het gebruik. Zelf heb ik de timer op een van de functieschermen gezet. Als je de timer opent krijg je standaardtijden (1, 3, 5 minuten tot 2 uur) en de mogelijkheid een eigen tijd in te stellen.

Op dezelfde manier zijn er wekkers (gemaakte wekkers blijven staan en kan je opnieuw activeren) en een stopwatch. Instellen gaat handig, en een stille trilwekker komt soms goed van pas.
Kaarten en navigatie
In de de Huawei Health app kan je kaarten downloaden. Die worden op het horloge geïnstalleerd en werken offline. De kaart van Zuid-Holland is bijvoorbeeld 50 MB. Je kan de kaart alleen bekijken als je met een training bezig bent. Je ziet op de kaart ook je afgelegde pad. Er is geen navigatie naar een bepaalde plek, maar wel een functie om terug te navigeren. Dat komt neer op een pijl in de richting van je startpunt, en een weergave van de kaart met je route tot dan toe. Je moet zelf de terugweg bepalen.

[img=470,470]KAjMufhQ[/img]

Kaartweergave tijdens training - kijk bij de afbeeldingen onderaan de pagina.
Accu en opladen
Voor het opladen is een soort magnetische damsteen met een kabeltje meegeleverd. Daar zit een USB-A stekker aan. De damsteen plakt magnetisch tegen het horloge en laadt het draadloos op.

Je kan ook een QI-oplader gebruiken. Dat gaat niet heel handig, omdat je het horloge door de vorm van het bandje niet goed plat kan neerleggen. Maar als je het aanduwt kan je het wel opladen, mocht je de puck vergeten zijn.

In heb nog niet lang genoeg om een goed beeld te krijgen van de accuduur. Na een kleine 3 dagen is er 25% van de lading verbruikt, met Always On display en alle functies in gebruik. Omgerekend is dat meer dan 10 dagen op een volle accu.
Beeldscherm
In volle zon zou het scherm uitstekend leesbaar moeten zijn (3000 nits). In de volle oktoberzon is het scherm prima leesbaar. De GT6 Pro is beduidend helderder dan de GT4.
Bellen
Bellen gaat prima, je bent goed verstaanbaar en de luidspreker is ook prima. Het volume van de luidspreker is prima voor binnen of op rustige plekken buiten.

Je kan gesprekken aannemen die via de telefoon of via WhatsApp komen. Iemand opbellen kan alleen met de telefoon.
Zaklamp
De zaklampfunctie gebruikt het beeldscherm als lichtbron. In mijn ervaring is dit prima om de weg te vinden in bijvoorbeeld een hotelkamer, maar niet geschikt voor gebruik buiten. De helderheid is instelbaar met de draaiknop.

Vergeleken met de GT4

• Automatisch registreren van fietstrainingen
  • Vermogensschatting bij fietsen
  • Iets dikker, rustiger kleurstelling
  • Zit veel comfortabeler om de pols
  • Zelfde concept bediening en instellingen, in details anders
  • Volgens website duikwaterdicht
  • Trilfunctie is beter (met name stiller)
  • Beeldscherm veel helderder, en wat groter
  • Bij naar rechts vegen vanaf het hoofdscherm staat er een lijst aan informatie, bij de GT4 was dat alleen een weerbericht en muziekbediening.

Heb jij ook een Huawei Watch GT6 Pro, Zwart (Zwart)?