ASUS Prime GeForce RTX 5060 8GB OC Edition Review
2 oktober 2025, laatste update op 2 oktober 2025, 9 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik heb deze videokaart aangekocht via de website van Megekko en de kaart bevalt beter dan verwacht. Ondanks dat deze 3 kleine fans heeft maakt deze niet teveel geluid onder gamen en is stil tijdens surfen en YT enz.
De kaart heeft dus Frame gen met 2.3 en 4x. Ondanks dat deze maar 8 gb vram heeft ben ik niet bang voor dat deze niet meer Vram heeft. Namelijk de kaart is niet snel genoeg om bv 4K te draaien op goede FPS. Dus meer ram is in de meeste gevallen overbodig.
Daarom denk ik toch een goede kaart voor de toekomst en met aardige ray-tracing potentieel.
Pluspunten
- Goede bouwkwaliteit
- Stil
- lage temperatuur
- Niet te groot
- Geen rgb
- DLSS4 en FG
Uiteindelijk ben ik dus erg tevreden over de kaart. Ook is deze zeer zuinig in gebruik daar deze eigenlijk niet boven de 145 watt komt maximaal. Dit is met de huidige energieprijs zeker niet onbelangrijk.
Wat wel van belang kan zijn is dat je moederbord pci-e 5 heeft op het slot waarin je de kaart zet. Daar deze pci-e 5.0 8x heeft de kaart waardoor je kan bufferen op oudere systemen. Let daar wel op bij de aanschaf van deze kaart.
Deze videokaart zit dus op een level ergens tussen de rtx 3060ti en 3070 en soms 3070ti. Als je ray-tracing meeneemt komt de 5060 als winnaar uit de bus.