€ 228,50 bij Sneltoner.nl

Brother MFC-J5740DW Review

1 oktober 2025, laatste update op 1 oktober 2025, 12 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik kom van een canon MX870 af die nu al meerdere keren een B200 had gegeven en ook het printen vanaf de laptop en chrome devices was de laatste tijd om onbekende reden niet meer goed gegarandeerd. Na het defect raken van deze printer was dan de overweging tank printer ook aan bod gekomen. Nu was de duplex scan niet een keiharde eis, maar ik was bang dat ik spijt zou krijgen als ik het niet zou doen nu. Een vergelijkbare tank printer zit al snel richting de 500 euro. Met de 220 die de Brother nu kostte, kan ik voor 300 euro inkt verstoken wil ik er in de buurt komen om het rendabel te maken. Zoveel printen we nu ook weer niet. In de markt zijn vele goedkopere alternatieven te vinden dan 123inkt/printabout om maar te zwijgen over de orginele set die 112,50 kost.

Pluspunten

• single pass duplex scan
  • A3 printen
  • mobiele functies

Minpunten

• app kan altijd beter

De Canon heeft nooit problemen gehad met 3rd party cartridges. Het is natuurlijk even afwachten of dat zo voor de Brother ook blijft.

De optie om op A3 te printen is ook een leuke toevoeging, waar ik hem niet perse op geselecteerd heb, maar wat wel een nice to have is, zeker gezien de prijs. Dat zie je vaak alleen bij printers in andere prijsklasse.

de installatie ging lekker makkelijk. De app hikte wel een paar keer met het registreren van de printer voor de remote print en scan functies. Ook het scannen naar een mobiel device (evt zelfs via de cloud) is een mooie toevoeging. Zeker toen ik zag dat het gewoon op twee aangemelde toestellen werkte en ik in het printer scan menu het betreffende mobiele toestel kon kiezen.

qua degelijkheid, printkwaliteit, inktverbruik is het nog even afwachten hoe zich dit ontwikkeld maar ik heb er wel vertrouwen in.

Het printen vanaf mobiele toestellen (Android in dit geval) en laptop ging zonder problemen. Ook via de brother app was het zelfs mogelijk om te printen toen ik WiFi niet actief had. Het domme van bepaalde apps is dat als je zoekt op brother dat je de app niet vindt, omdat ze de app "mobile connect" hebben genoemd... Dit was trouwens ook bij Canon (daar noemden ze het Easy Print en zoeken op Canon leverde ook niets op). Dit lijkt dus wel een manko te zijn in printer app develop land.

De beloofde snelheid op basis van de specs, zou ook dik in orde moeten zijn.

De meegeleverde cartridges geven aan in de app dat er 360 pagina's geprint moeten kunnen worden.

Ook de dubbele papertray is eigenlijk wat overkill voor wat ik voor prive gebruik nodig heb, maar ach, voor 220 euro vind ik het nog steeds een nette deal.

De tank printers van Canon en Epson zitten met deze functies op 600-800 euro.... Print dat maar eens weg met een enkel printje per week. Overigens heb ik met de Canon MX870 nooit issues gehad met weinig printen en verstoppingen wat je wel eens hoort.. Nu hopen dat dit met de Brother ook blijft.

Heb jij ook een Brother MFC-J5740DW?