€ 1.454,94 bij CAPS

LG UltraFine 40U990A Wit, Zwart Review

1 oktober 2025, laatste update op 1 oktober 2025, 226 views Rapporteer
Product gekocht 0

Het geld niet waard vanwege de slechte implementatie van functies en de slechte buildbeslissingen. Ik wacht op een betere productiviteitsgerichte 5K2K-monitor.

Pluspunten

• Hoge resolutie/refresh rate - 5k2k @120hz
  • IPS - prima voor office/werken
  • Thunderbolt 5 hub / KVM
  • Prima pixeldichtheid (5k2k @ 40” ~ 139ppi)

Minpunten

• Aleen 30hz/50hz via Thunderbolt 5 (getestd met MacBook M4 Pro en 2 verschilende Thunderbolt 5 kabels)
  • Ingebouwde ventilatoren maken fluister geluid (zeer iritant coil whine)

3 van 5 sterren (Voldoende)
Gekocht op de website van LG NL voor 1400,-, maar al teruggestuurd vanwege de hieronder genoemde problemen.

Zeer slechte implementatie van Thunderbolt 5. Het ondermijnt het doel ervan, aangezien je een aparte DisplayPort/HDMI-kabel nodig hebt om de volledige 120 Hz te krijgen.

Interne ventilatoren mischien van lage kwaliteit die een intens spoelgeluid veroorzaken.

Heb jij ook een LG UltraFine 40U990A Wit, Zwart?

Was hier al bang voor, hield het daarom in de gaten en zag op Reddit ook al de coil genoemd. Heel vervelend voor monitors met zulke prijzen. Enige andere optie voor nu is zeker de Dell 4025, daar zit het zelfde beeld in dacht ik? Zitten er bij andere merken ook zulke monitors aan te komen?
Misschien was mijn unit-sample problematisch, maar de slechte ervaring heeft me wel van gedachten doen veranderen over de noodzaak om mijn huidige monitor te vervangen.

Ik blijf mijn AW3821DW gebruiken, omdat ik de LG met een vergelijkbare resolutie zou gebruiken.
Een fan die coil whine veroorzaakt? Komt coil whine niet van coils? Bedoel je niet gewoon dat je de fans kan horen draaien?
Ja, ik bedoelde dat de fans behoorlijk luid zijn... tot het punt dat ik die specifieke unit die ik heb gekregen niet zou gebruiken zonder een omwisseling of misschien het uitwisselen van de fans.
Deze LG is een 10 bits monitor (Dell equivalent is maar 8 bits) en de LG heeft een veel beter en groter kleurbereik . Heeft ook Thunderbolt 5. etc. Gewoon een generatie verder .. Aangezien Dell zelf ook de panelen inkoopt in Korea (LG) is het afkraken van dit LG paneel verdacht. Guerrilla marketing van Dell?
@Deger

Mijn AW3821DW doet ook alleen 10-bits op 120 Hz (8-bits op 144 Hz), maar dat komt door de oudere HDMI/DP-versies die beschikbaar zijn.

Ik had niet het geduld om de Thunderbolt 5-refresh rate probleem grondig te onderzoeken, omdat ik geen sample-unit wilde houden met ventilatoren die zoveel lawaai maakten. Misschien was het gewoon een problematische unit.

[Reactie gewijzigd door serban89 op 22 oktober 2025 19:37]