Inleiding
De smartwacht kwam in een relatief compacte doos met daarin:
- de watch
- een oplader
- beknopte quick start guide in het engels
Op de onderstaande foto's is de doos en de inhoud te zien
:strip_exif()/m/11473/1V4dIt4rFGKYKPHfiyvz164bLLLm8PO2xhlx75XntZLFaukwO9.jpeg?f=620xauto)
Algemene indruk
Na een dag dragen van de Huawei Watch GT 6 Pro Black valt me vooral op hoe degelijk de watch aanvoelt. Het is duidelijk een premium model, maar zonder overdreven poespas. De focus ligt op gezondheid, sport en batterijduur en daarin stelt hij voor mij niet teleur.
Wel voelt de watch in het begin aan de zware kant, zeker als je al langeretijd alleen een Mi Smart Band 5 gebruikt hebt, maar dit went snel.
Bouwkwaliteit en afwerking
De watch voelt stevig aan en is netjes afgewerkt. Geen scherpe randen of goedkope materialen. De gehele watch oogt voor mij iets aan de grote kant, maar dat is een persoonlijke voorkeur, de knoppen voelen solide. De watch zit comfortabel genoeg voor dagelijks gebruik.
:strip_exif()/m/11473/1V4dIumEumJX3mUhol5AfoOaSEcTM7IENITg7t1HZkNyPEUeVx.jpeg?f=620xauto)
Gebruiksgemak
De watch 'klikt' magnetisch op de oplader, na opstarten kwam vrijwel direct een melding over dat je moet opladen zonder iets tussen het horloge en de oplader, mijn vermoeden was dat gebruikte USB poort niet genoeg voeding kon leveren, maar ook met een aparte USB lader kwam de zelfde melding, die later wel weer verdween.
Instellen van de taal gaat relatief makkelijk door aan de knop te draaien en de taal te bevestigen door op het scherm te tikken. Wel had het handig geweest als in de quick start beschreven stond hoe de bediening werkt zodat je echt gelijk van start kunt en dit niet zelf hoeft te ontdekken.
Nu zullen de meeste Tweakers daar geen moeite mee hebben, maar iemand die minder tech minded is zal het mogelijk lastig hebben.
Na de taal selectie geeft de watch een QR code waarmee de Huawai Health App gedownload kan worden, helaas is de website die opkomt in het Chinees, ook al staat het horloge in het Nederlands of Engels. Heb zelf geprobeerd via de Google Play store de App te vinden op mijn Samsung telefoon, helaas zonder succes. Daarom de Chinese website naar het Engels laten vertalen en vervolgens door voor Samsung te kiezen via de Galaxy Store de app geinstalleerd.
Dit is voor mij toch wel enigsinds een minpuntje, zeker voor de minder tech minded personen.
Swipen en tikken werkt soepel, en de watch reageert snel. Notificaties komen snel en goed door.
Functionaliteiten
Qua functies is er veel: hartslag, SpO2, slaaptracking, stressmeting, workouts, GPS, het zit er allemaal in. De hoeveelheid sportprofielen is een beetje overdreven, maar wel handig als je veel afwisselt. Apps op de watch lijken beperkt tot Huawei’s eigen ecosysteem. En bij gebruik van bijna alle Apps moet je weer opnieuw toestemming geven om gegevens te mogen gebruiken.
Bij het bijhouden van sport (in mijn geval een squash sessie) geeft de smartwatch elke 10 minuten een melding op het scherm, maar ook met audio. Ondanks dat de taal op Nederlands stond was de audio in het engels wat ik wederom een klein minpuntje vind.
De watch houdt netjes je hartslag bij evenals je slaap, zowel de watch als de app geven bij slaap ook weer welke fasen (diepe slaap, lichte slaap en remslaap) je door bent gegaan en hoe lang.
Prestaties
Scherm: Helder, scherp en goed afleesbaar in zonlicht. Mooie kleuren, vloeiende animaties.
Batterij: Echt een pluspunt. Na 24 uur was het niveau gedaald van 71% naar 64%. Dit zou betekenden dat ik ongeveer 14 dagen met een volledig opgeladen batterij zou moeten kunnen doen.
Robuustheid
Ik heb de watch gedragen tijdens squash, douchen en slapen. Geen krassen of problemen. Het voelt alsof het wel tegen een stootje kan, al heb ik nog niet echt getest in ruige omstandigheden.
Prijs
De prijs ligt rond de €379,-. Dat is niet goedkoop, maar gezien de bouwkwaliteit, functionaliteiten en batterijduur vind ik het redelijk.
De Huawei Watch GT 6 Pro Black is een indrukwekkende smartwatch met een premium uitstraling, uitstekende batterijduur en uitgebreide gezondheidsfuncties. De installatie en het gebruik had gebruiksvriendelijker gekund, vooral voor Android-gebruikers buiten het Huawei-ecosysteem. Toch is dit een solide keuze voor wie op zoek is naar een robuuste en veelzijdige smartwatch.