€ 219,- bij bol Plaza

Rowenta X-Plorer Serie 120 AI RR7877 Robotstofzuiger Review

28 september 2025, laatste update op 28 september 2025, 16 views Rapporteer

Niet kopen. Heeft het zes maanden redelijk goed gedaan, maar kreeg toen een storing in de app. Nu al drie keer retour gestuurd en het wordt na elke reparatie steeds erger.

Pluspunten

• ook in wit verkrijgbaar

Minpunten

• na 6 maanden defect
  • slaat stukken over
  • heeft moeite met niet in kaart gebrachte ruimtes
  • pakt dorpels van <2cm niet terwijl volgens de specificaties die wel te halen zijn

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Deze robotstofzuiger kreeg na zes maanden problemen met navigeren en begon tijdens het stofzuigen stukken over te slaan. Ik heb opnieuw een plattegrond laten aanmaken, maar tijdens het aanmaken van die plattegrond, heeft ie ook stukken overgeslagen. Als ik de robotstofzuiger dan neerzet op een plek die hij overgeslagen heeft en die dus niet op de kaart staat, doet ie eerst een rondje en dan wil hij terug naar de basis die hij niet kan vinden.
Uiteindelijk viel ie stil en kreeg ik een foutmelding.
Ik had niet zonder meer recht op geld terug dus heb ik m teruggestuurd ter reparatie.

Toen ik de robot, na ruim twee weken, teruggekregen had, was ie er veel erger aan toe. Het lukte nu helemaal niet meer om een plattegrond te maken. Ik was er meer dan twee uur mee bezig. Hij heeft twee rondjes gedaan en is toen in een hoek vastgelopen terwijl er geen barrières zijn. Hij had die hoek nota bene al gedaan. Toen heb ik het opnieuw geprobeerd en hij begon weer bizarre rondjes te maken. Hij is al tig keer op dezelfde plek geweest en begint dan uiteindelijk weer opnieuw lijkt het.
Bovendien was er niks te zien op de app. Als het goed is, moet de kaart geleidelijk op de app te zien zijn. Sowieso moet de docking station er te zien zijn, maar het scherm bleef leeg.
Ik heb de app opnieuw geïnstalleerd en heb er de robot uit verwijderd en opnieuw toegevoegd. Het mocht niet baten. Verder begon de robot best hard tegen objecten te stoten.
Daarom weer ter reparatie retour.

Nu na vier weken eindelijk de robot weer teruggekregen en ja hoor, nog erger geworden. Alsof ik hem opgestuurd heb om hem vakkundig verder te laten slopen. Hij heeft alle kuren van eerst en nu maakt ie opeens bizar veel lawaai als een goedkope keukenmachine. Het lijkt erop dat de reparateur willekeurig onderdelen vervangt en verder niks test. Nu moet ie dus voor de derde keer ter reparatie retour. Rowenta zelf weigert restitutie. Blijkbaar kan wat hun betreft de robot onbeperkt heen en weer terwijl ie na elke 'reparatie' alleen maar erger wordt.

Na dit fiasco heb ik mijn lesje wel geleerd; koop nooit meer Rowenta. Ik had al slechte ervaringen met de RO7936 van Rowenta, maar dit is de druppel.

Heb jij ook een Rowenta X-Plorer Serie 120 AI RR7877 Robotstofzuiger?