€ 816,62 bij TechFabrique.nl

Samsung Galaxy Z Flip7, 256GB opslag Rood Review

28 september 2025, laatste update op 28 september 2025, 101 views Rapporteer
Testpanel +2

Kom van een iPhone 14 en heb dit toestel in bruikleen voor 2 weken.

Verbaasd mij elke keer in de hand en wanneer ik hem open klap hoe stevig dit toestel voelt. De knoppen zitten op de juiste plek zowel ingeklapt als uitgeklapt. Het ding voelt echt op elke manier bijzonder solide aan. De kleur moet je smaak zijn maar denk dat menig persoon stiekem best wat meer kleur op de telefoon mag hebben. Verder zeker met het scherm aan de buitenkant is het een strak toestel waar je zeker de blits mee kan zijn overal.

Software is gewoon prima in dagelijks gebruik. Alles wat je maar wil gebruiken zit erop en werkt mede door het prachtige scherm top en snel! Zeker met de uitgebreide softwareondersteuning ben je de komende jaren hier erg blij mee.

Pluspunten

• Scherm binnen
  • scherm buiten
  • Vouwbaar
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Vouwbaar
  • Dikte opgevouwen
  • Lengte scherm

Algemeen gebruik
Het toestel ligt prima in de hand zeker opgevouwen. Het verbaasd mij elke keer bij het oppakken hoe stevig en toch compact hij aanvoelt. Denk dat solide de juiste manier is om het te omschrijven. Zowel opgevouwen als opengeklapt voelt het toestel fijn en in balans aan. Het klapperen open en dicht is ook leuk om te doen omdat het zo soepel en goed gaat.
Uiterlijk
Hij zou rood moeten zijn maar komt meer in de hoek van roze/fuchsia. Niet een ramp en geeft het toestel wel een beetje extra charme. Verder de hoeken en vorm van de behuizing liggen fijn in de hand ook na een tijdje gebruiken. Opgevouwen schuif je hem zo in elke broekzak die je hebt. Hij is dan wel wat dikker dan een regulier toestel maar dat vind ik persoonlijk niet echt een probleem.

Alleen wanneer het uitstaat valt je dit op. Wanneer je het scherm aan zet en zeker als je hem open klapt is het OLED-scherm van 120hz echt een fijn ding om te gebruiken. Alle menu's gaan soepel en normaal ben ik niet zo van meer hz is meer beter maar dit was voor het eerst dat ik ook serieus het verschil zag. Daarnaast is het scherm bijzonder helder en buiten echt goed te gebruiken.

Ondanks hoe het scherm is heb ik voor mijzelf toch een minpunt kunnen vinden. Wanneer je hem opengeklapt hebt is het scherm bijzonder lang waardoor bedienen met 1 hand praktisch onmogelijk is met hoe ik het toestel bedien. Juist omdat het buitenste scherm zo fijn en compact is valt dit weer extra op.
Bouwkwaliteit
Voor de korte tijd dat ik hem in gebruik heb kunnen hebben is het bijzonder goed te noemen. Het doet op dit moment niet onder voor een toestel wat niet opvouwbaar is qua stevigheid en hoe die in de hand voelt. Dit had ik in eerste instantie niet verwacht. Ik had verwacht dat het toestel wat meer flexibel/voelbaar sloppy zou zijn maar sjeez :D Ding is strak!

Ik weet alleen niet hoe het werkt op de lange termijn en dat vind ik toch wel echt het belangrijkste punt voor de lange termijn. Het vouwbare stuk hoe goed het nu ook in elkaar zit is toch iets wat fragieler is dan een toestel wat dit niet heeft. Je kan het zo goed maken als je wil maar het is en blijft een stuk van zwakte. Ik weet niet of die bij personen die iets lomper of onhandiger zijn wel de volledige ondersteuning van de software uit gaat houden :+ Wat bij het moment van schrijven op 7 jaar zit :P Niet dat het uiteindelijk uit zou maken maar het is in de praktijk iets wat ik wel iedereen die zit te twijfelen mee zou willen geven.
Foto's maken
Selfies maken is leuk op deze manier! Wat de f*** :D Had dat echt niet verwacht maar gebruik stiekem de selfiefunctie vaker dan ik had gedacht. Zelfs voor iemand die niet vaak selfies neemt is dit een erg fijne manier om ermee te werken. Omdat elke foto ook direct met de camera's aan de buitenkant

Verder is de camera interface opengeklapt goed en snel. Alles kan je makkelijk bij en de kwaliteit is bijzonder goed te noemen. Wat je soms ziet met AI-enhanced foto's dat het duidelijk terug te halen is maar mocht het hier worden toegepast dan is het niet duidelijk zichtbaar voor mij in ieder geval.

Ben vooral echt serieus gecharmeerd van de selfiecamera en de manier van selfies schieten. Dat ik er zoveel lol mee zou hebben had ik niet verwacht.
Bediening en Android
Het toestel draait Android 16 met One UI 8.0 en eigenlijk merk ik met alledaags gebruik weinig verschil met mijn iPhone en dat zegt genoeg over hoe bruikbaar en logisch het is. Bepaalde functies die je niet makkelijk kan vinden zijn altijd zoekbaar in de instellingen en zeker het gebruik van thema's is een erg fijne toevoeging. Als ik dit toestel in bezit zou hebben zou ik er enkele aanschaffen vanuit de store en die toepassen. Niet perse omdat One UI zo lelijk is maar omdat er zoveel mogelijkheden zijn.

Verder wat wel jammer is dat er zoveel onnodige applicaties erop staan standaard waarvan ik zou zeggen kan prima zonder of geef het als optie bij het configureren van het toestel. Je bent best een tijd shit naar mapjes te slepen waar je niets mee gaat doen of te verwijderen. Dat doet wel een beetje af aan hoe strak de rest van het OS is vormgegeven.

Verder zit Android/One UI hints naar AI en dat is leuk om mee te spelen af en toe. Zowel Gemini als Galaxy Ai beginnen serieus goede dingen te kunnen maar op mijn telefoon heb ik daar nog niet handige functies voor gevonden die iets toevoegen. Als losse acties daarentegen is het wel een grappig iets en kan zeker bedenken dat voor korte vragen die je normaal in google en wikipedia zou gooien het op deze manier sneller en vollediger beantwoord. Dat is serieus handig op zijn tijd en zorgt voor dat informatie sneller
Accuduur
Gewoon bijzonder goed en draadloos laden werkt als een trein. Jammer genoeg niet met mijn Magsafe/Qi2 lader met de magneten maar wel gewoon draadloos.

Hij gaat lang mee met de lading maar in mijn ogen is 2 weken tekort om het echt goed op de lange termijn aan te geven. Ik haal er ongeveer wel anderhalf tot 2 dagen mee met normaal gebruik. Daarnaast maakt het uiteindelijk ook weinig meer uit. Het toestel is vol binnen anderhalf uur vanaf bijna leeg als je hem aan de juiste USB-C lader gooit. Dus who cares op dit moment nog. Je hebt altijd wel een stopcontact in de buurt en als een toestel zo snel oplaad maakt het niet uit of die 1 of 2 dagen mee gaat. Je hebt hem altijd weer rap genoeg volgeladen.
Snelheid
Wat een beest :D Serieus alles wat ik tegen kon komen aan games dat heb ik geprobeerd en dingen als Super Hexagon werken serieus goed. Zeker omdat het scherm wat breder is heb je wat meer ruimte voor knoppen aan de zijkant. Websites gaan vloeiend en zonder problemen en ben niets tegengekomen wat problemen geeft.

Ook mooie landschappen maken in OpenTTD gaat soepel en snel.
Conclusie... Zou ik overstappen?
Oef dit toestel doet mij serieus twijfelen. Had destijds bij het aanschaffen van mijn iPhone al getwijfeld maar met de prijs is het niet zomaar iets wat ik zou doen. Hij is net zo duur als een iPhone 16e met vergelijkbare opslag maar mocht ik nu zitten te twijfelen had ik geen iPhone meer genomen maar was ik gegaan voor de Galaxy Z Flip7. Wanneer mijn huidige telefoon kapot gaat of de ondersteuning stopt zal ik wel kijken wat voor Flip model er op dat moment beschikbaar is en zou ik het serieus naast het Apple alternatief zetten. Dat flippen is serieus een fijne functie en met de manier waarop de camera's erop zitten is het erg handig. Folden sla ik persoonlijk over maar dit flippen is leuk :D

We zijn serieus op het punt gekomen dat er eigenlijk geen slechte telefoons meer worden gemaakt wanneer je boven een bepaald prijspunt komt. Toestellen als dit hebben geen grote nadelen meer alleen kleine puntjes.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Z Flip7, 256GB opslag Rood?