Ugreen NASync DXP2800 Review
24 september 2025, laatste update op 24 september 2025, 84 views
Rapporteer
Product gekocht
Hele fijne en stille NAS. Het geheel is degelijk gebouwd en de bijgeleverde software is basic, maar voldoet perfect voor mijn eisen en wensen. Door Docker en VM ondersteuning kun je alle denkbare apps installeren zonder vendor lock-in van bijvoorbeeld Synology. Ik heb er zojuist een 32GB RAM SO-DIMM ingestoken en dit werkt vooralsnog zonder problemen. De N100 processor is niet de snelste, maar wel lekker zuinig en voor mijn taken vlot genoeg.
Pluspunten
- Bouwkwaliteit
- Vrijheid
- Stil
- Zuinig
- RAM uitbreidbaar
Komend vanaf een Synology en na wat reviews gelezen te hebben, voor deze NAS gekozen. Ik heb er geen spijt van. Het apparaat is keurig gebouwd en stil. Ik was van plan om er Proxmox op te zetten, maar eigenlijk voldoet het OS wat erop staat helemaal aan mijn wensen. Wat ik zocht in een NAS:
- M2 slots voor hoofdgebruik, lekker zuinig en zoveel data heb ik niet.
- HDD slots voor kopies
- Stil en zuinig
- Docker ondersteuning
- VM ondersteuning
- USB poorten
- Volume-snapshots
Deze NAS tikt alles af. De UGreen software heeft alle basisfuncties, de rest kan eenvoudig in docker gedraaid worden. Wat ik nu draai:
- Home Assistant in een VM met USB-passthrough voor diverse devices
- Immich in Docker
- NGinx Proxy in docker
- Jellyfin in docker
- Gitea in docker
Al met al bevalt het goed. Op de gok heb ik er een Corsair 4800Mhz dimm ingestoken aangezien de standaard 8GB een beetje krap was voor Immich met Machine Learning. Ook dit werkt.
De NAS en de interface zijn lekker vlot. Ik kan dit zeker aanraden!