€ 119,- bij Art & Craft Nederland

Garmin Index S2 - Wit Review

22 september 2025, laatste update op 23 september 2025, 7 views Rapporteer
Product gekocht 0

Mooi design, goede functionaliteit. Helaas is WiFi verplicht, terwijl naar mijn mening een bluetooth-verbinding met smartphone voldoende zou moeten zijn. Daarom een ster minder.

Voor betrouwbare metingen met dit soort weegschalen moet je wel een aan een aantal voorwaarden voldoen. Die beschrijf ik in de uitgebreide toelichting.

Pluspunten

• Ontwerp
  • Functionaliteit
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Tare-functie

Minpunten

• WiFi vereist
  • Bluetooth naar app zou voldoende moeten zijn
  • Prijs

Oude weegschaal kapot, tijd voor een nieuwe.

Ik ben al in het bezit van een Garmin activity tracker. Zag per abuis deze weegschaal en impulsief aangeschaft. Ondanks de slechte voorbereiding mijnerzijds best tevreden.

WiFI helaas verplicht

Ik had gehoopt dat de weegschaal ook zou werken zonder WiFi, met alleen een bluetooth-verbinding met mijn smartphone en de Connect-app. Helaas. Daarom een ster minder.
Voor zo ver ik kan zien heeft de weegschaal de verbinding alleen echt nodig om het actuele weerbericht weer te geven, wat niet bepaald van levensbelang is. (Ik moet nog testen of de weegschaal ook werkt als ik 'm de toegang tot internet ontzeg. Zal tzt review updaten.)

Tips bij gebruik

Vuistregels voor betrouwbare metingen

Om de meest betrouwbare metingen te krijgen van je botmassa, spiermassa en vetpercentage moet je kennelijk wel een paar regels in acht nemen. Uit de handleiding: "Garmin raadt aan om na eten, drinken, trainen, baden of saunabezoek twee uur te wachten alvorens het
toestel te gebruiken."

Meer informatie hierover: https://www.menshealth.nl...e-weegschaal-nauwkeuriger

Stappen voor betrouwbare gewichtsmetingen

De weegschaal heeft een tare-functie. Als je de weegschaal recent verplaatst hebt kan de gewichtsmeting onbetrouwbaar zijn. Door de weegschaal te min-of-meer te ijken herstel je de betrouwbaarheid. Volg deze stappen: https://support.garmin.com/en-US/?faq=6NQPRjmnXh9EZGrbkAaqJA

Heb jij ook een Garmin Index S2 - Wit?