Garmin Index Sleep Monitor, S/M Review
21 september 2025, laatste update op 21 september 2025, 95 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit ding is eigenlijk nergens goed in.
Pluspunten
- Hij detecteert vaak slaap
- Laadt snel op
Minpunten
- Detecteert sommige nachten helemaal slaap
- Detecteert niet dat je wakker bent
- Overdag heb je er niet veel aan
- Band zit oncomfortabel
- Je kunt weinig met de data in de app
- Gebruiksduur max 2 a 3 dagen ipv 7
- Niet-standaard laadsnoer
2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb dit apparaat gekocht om mijn slaap te kunnen monitoren.
In de praktijk werkt het apparaat niet goed; ik heb er de volgende problemen mee:
- De band zit niet comfortabel op je bovenarm; het gaat na een paar uur (lees midden in de nacht) pijn doen. Doe je hem losser, zakt hij van je arm.
- Je wordt aangemoedigd het ding ook overdag de dragen, maar overdag meet hij hartslag en zuurstofsaturatie maar eens per uur of zo. Het is dus beslist geen vervanging van een sporthorloge waarmee je je training kunt opnemen.
- Hij detecteert sommige nachten helemaal geen slaap, terwijl ik hem echt op de juiste manier draag, en het ding goed is opgeladen (en ik echt heb geslapen).
- Mijn grootste probleem is dat hij de fase 'wakker' niet goed detecteert. Lig je dus wel eens wakker 's nachts, dan is dit apparaat niet voor jou want de band detecteert dit gewoon als slaap (meestal als lichte slaap, soms als diepe slaap). Dit is zelfs zo als je je bed uitgaat. De enige fase die volgens mij wel goed wordt weergegeven is REM slaap.
- Gedurende de nacht meet hij met relatief korte intervallen hartslag en zuurstofsaturatie. Dat lijkt wel goed te werken, al geeft hij in de app soms aan dat er geen data van de zuurstofsaturatiemeter is. Op de website vind je die dan weer wel. De app is dus ook buggy.
- Hij zou ook ademritme moeten meten, maar dit werk niet goed; hij geeft misschien 3 of 4 metingen per nacht weer.
- Apparaat meet ook de temperatuur van de huid, maar ook dat werkt niet goed want toen ik een weekend echt continue koorts had, zei hij dat mijn huidtemperatuur 0.4C was gezakt.
- Er wordt tot 7 dagen gebruiksduur genoemd, maar je haalt bij continue gebruik de drie dagen meestal niet.
- Hij laadt op zich snel op, maar dat gaat met een apart soort snoer dat nergens anders op past. Dus weer een extra snoer in je collectie waarvan je moet bijhouden waar het ligt.
- De app heeft weinig functies die ook door de slaapmonitor worden ondersteund; de app is meer geschikt voor Garmin's sporthologes. Je kunt geen data naar een spreadsheet laden of zo.
- Als je de met gedetailleerde informatie problemen voorlegt aan de Garmin helpdesk, krijg je een mail terug met het verzoek dezelfde informatie nog een keer aan te leveren (en de opmerking "We trust you have been helped to your satisfaction"). Zucht....
Samengevat is dit ding eigenlijk nergens goed in; niet in het bijhouden van je slaapritme, en zeker niet voor het opnemen van je trainingen. De software is gewoon nog niet klaar en je krijgt geen ondersteuning. Totdat de software aantoonbaar is verbeterd, adviseer ik iedereen om die 170 Euro aan iets anders te besteden.