€ 34,90 bij CAPS

Scythe Big Shuriken 4 Review

17 september 2025, laatste update op 17 september 2025, 97 views Rapporteer

Gekocht omdat in m'n nieuwe case (Thor Tetra) ik maar max 70mm hoogte voor de CPU koeler heb. Dat beperkt nogal de keuze.

Hiervoor had ik een Noctua NH12S maar kan op mijn bord (MSI B850i) niet gemonteerd worden met de koeler eronder, dus werd het totaal hoger dan 70mm.

Pluspunten

• Stil
  • Beste koeler onder de 70mm
  • Genoeg clearance voor ram
  • Makkelijke installatie (AM5)
  • 6 heatpipes

Minpunten

• Lastig leverbaar
  • Koelt minder goed als tower koelers

Heb jij ook een Scythe Big Shuriken 4?

Lijkt me een mooie koeler voor een platte / compacte behuizing idd.

Eén dingetje, als ik zo naar foto 3 kijk krijgen die geheugenmodules wel fijn die warme lucht over zich heen geblazen. Die zullen het niet snel koud krijgen dus. Maar kan dat potentiëel geen issue worden met die warmte? Geheugenmodules willen denk ik liever hun eigen warmte kwijt dan er warme lucht van de cpu bij krijgen. Vraag me af hoe dat in de praktijk uitpakt.

Ik wilde nog vragen of er ook een 25mm fan op kan worden gemonteerd maar dat zie ik al op de website van Scythe. Er staat dat er schroeven worden meegeleverd voor een 25mm fan, klopt dat? Dat biedt dan mogelijkheden als je behuizing niet al te plat is. Ik overweeg een cpu-koeler als deze voor in een compacte tower of evt. desktopbehuizing. Met een 25 mm fan kan je 'm nog stiller maken natuurlijk, omdat die meer lucht verplaatst.

Cheers.
ja; als je de bovenruimte hebt in je kast verwacht ik dat je er gewoon een dikkere fan op kan monteren. Ik heb zijn mijn Thor Tetra kast nog steeds niet binnen helaas; dan pas kan ik een beetje inschatten welke ruimte ik over heb.

En ja, theoretisch krijgt het geheugen wat warmte maar in principe ook meer airflow, als je dat een ding vind moet je gewoon een grotere kast en een towerkoeler kopen :)