Samsung Galaxy S25 FE, 256GB opslag Zwart Review
12 september 2025, laatste update op 12 september 2025, 242 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooi helder scherm. 45 watt laden. Goede camera's. AI voegt niks toe.
Pluspunten
- Mooi helder scherm
- Scherm is goed afleesbaar in fel zonlicht
- Goede, snelle camera's
- Toestel werkt vloeiend
- Snel laden met 45 watt
Minpunten
- Irritant aanwezige AI
- Adviesprijs erg hoog
- Camera's steken erg uit
Ik heb de telefoon nu bijna een week in gebruik. Ik had hiervoor een S21 FE. De S25 FE heeft een mooi helder scherm en is goed afleesbaar in fel zonlicht. Zelfs met een zonnebril op. Wel is de batterij bij fel zonlicht snel leeg. Waarschijnlijk haal ik dan geen hele dag met de accu. Bij regulier gebruik haal ik 1,5 dag op een acculading.
Opladen gaat met 45 watt erg snel. In 1 uur en 10 minuten laadt de batterij van 0-100%. En als je even snel moet bijladen heb je na een kwartier laden 41% (eigen metingen). Enige nadeel is dat je de lader apart moet aanschaffen.
De vingerafdruk scanner werkt goed, maar dat deed hij op mijn S21 FE ook al.
Het camera eiland steekt uit, dus telefoon wiebelt als hij op tafel ligt. Zelfs met een hoesje steekt het eiland nog iets uit. Komend van de S21 FE heeft deze telefoon erg goede camera's. De foto's zijn scherp en de camera's werken ook echt snel. Bij mijn S21 FE zat er vertraging tussen het afdrukken en de daadwerkelijke foto. Daar is bij deze telefoon geen sprake van. Je kan ook snel achter elkaar meerdere foto's maken zonder vertraging. Ik was echt verbaasd over de kwaliteit van de camera's (zowel voor als achter) tov de S21 FE.
Het geluid van de speakers is van goede kwaliteit voor een telefoon en het geluid kan erg hard (een box heeft uiteraard beter geluid). Wel vervormt het geluid wat op hoog volume.
De telefoon werkt vloeiend bij dagelijks gebruik (appen, browsen, streaming). Ook meerdere apps tegelijk open is geen probleem. Ik speel geen games, dus ik kan niet oordelen op een hoge belasting van de processor.
Het toestel komt uit de doos met Android 16 en One UI 8. AI is niet echt een toevoeging, en kan bovendien niet volledig uitgezet worden. Standaard staat 'now brief' aan op het vergrendelscherm. Een soort AI assistent die je gedurende de dag wisselende informatie geeft zoals agenda afspraken, het weerbericht en voorstellen voor muziek om te luisteren. Het was even goed zoeken in het menu waar dit uitgeschakeld kon worden, ik vond het persoonlijk namelijk heel irritant. Er worden veel onnodige apps voorgeïnstalleerd, gelukkig zijn de meeste wel te verwijderen. De telefoon lijkt in de specificaties erg veel op de S24+ van vorig jaar. Volgens mij alleen iets minder werkgeheugen en een ander scherm. Maar de processor, schermdiagonaal, accu en veel andere specificaties zijn hetzelfde.
Al met al vind ik het een goede telefoon met een paar kleine minpunten. €809,- zou ik er niet voor over hebben, zeker niet omdat de S25+ op het moment van schrijven voor rond de €780,- te krijgen is. Maar gelukkig dalen de prijzen over het algemeen snel bij Samsung. Ik heb de telefoon met een goede inruilactie van Samsung en korting via mijn Mastercard* voor iets minder dan €500,- kunnen aanschaffen voor de 256 gb configuratie. Voor rond de €500-550,- is het naar mijn mening een telefoon die zeker waar is voor zijn geld.
*De Mastercard/inruil actie loopt via de ABN credit card app en loopt volgens de app tot 5 oktober voor degene die interesse hebben.