€ 149,- bij ALTERNATE.nl

Steelseries Arctis GameBuds for PlayStation Zwart Review

9 september 2025, laatste update op 9 september 2025, 160 views Rapporteer

Leuke in-ears, jammere App voor de telefoon, Jammere ANC. Maar redelijk goed neutraal geluid met een mooie batterijduur!

Uiteindelijke beoordeling 5.5/10.
Lees vooral de volledige review hier onder.

Pluspunten

• Comfort
  • Batterijduur
  • Geluidskwaliteit
  • Draadloos laden

Minpunten

• Geen Linux support
  • Matige noise cancelling/geluid isolatie
  • Bluetooth verbinding blijft verbinden en verbreken in 2.4GHz modus
  • Android app is lege shell
  • Standaard EQ's zijn alleen voor Gaming, niet muziek.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze in-ears zijn gekocht ter vervanging van de JBL Quantum TWS Air.
Na 4 dagen (intensief) gebruik is dit een korte opinie.

Na ontvangst direct willen testen via mijn Android telefoon. De Arctis app gaf aan dat er een firmware update beschikbaar was, maar deze was niet uit te voeren via enkel de telefoon. Dit kan alleen via een Windows of Mac PC. Echter werk ik op mijn werk laptop en thuis PC uitsluitend met Linux, dus kon alleen updaten door een Windows VM op te zetten. Zeker een negatief punt ter vergelijking van Keychron's web omgeving en de Fractal Scape's manier van updaten. Tevens kan de Arctis telefoon app alleen schakelen tussen equalizers, ANC configureren, en bron 'schakelen'. Echter kunnen er geen nieuwe EQ's geconfigureerd worden. Dit kan opnieuw alleen via de Windows of Mac Arctis applicatie. Tevens zijn de voorgeprogrammeerde EQ's alleen op games gefocust en niet muziek!. (nogmaals minpunt)

De reden waarom ik deze oortjes (net als de oude JBL) had gekocht is de dongel. Net als de eerdere werkt het goed. Echter blijft de bluetooth verbinding semi-bestaan wanneer de 2.4GHz modus wordt gebruikt. Maar omdat daar geen audio overheen gestuurd wordt ontkoppelt het zich telkens (met notificatie geluid) en herkoppelt (nog een notificatie geluidje) het zich iedere ~5-10 minuten. Hierom zal de telefoon eerst moeten ontkoppelen voor de 2.4GHz verbinding gebruikt kan worden zonder interrupties. Het bereik van de verbinding is te vergelijken met de JBL's bereik. Echter houden de JBL oortjes er bij buiten-bereik lopen er gewoon mee op, de Arctis gaat er met hakkelingen & robot geluiden (deed me denken aan dail-in modem uit m'n jeugd) anders mee om.

De geluidskwaliteit zit wel goed bij deze in-ears, de flat EQ doet z'n naam eer aan, en geeft (naar mijn amateur opinie) een mooi neutraal geluid. Dit was bij de JBL niet te zeggen, deze hebben zeker een wat versterkte bas.

Ook de draagcomfort valt niets over te klagen. Ze gaan moeiteloos in en uit het oor, en sluiten telkens weer perfect aan.

Mijn werkplek is echter niet een al te rustige plek om te werken. Als firmware engineer zit ik in een redelijke rumoerige omgeving, waar regelmatig piepjes & alarmpjes afgaan, en collega's overleggen. Hier delven de Arctis in-ears serieus het onderspit! De JBL Quantums zijn significant betere noise-cancelling & dampening in-ears, echter hebben deze een 4-uur batterijduur, welke na 2-3 jaar nog maar 2 uur van over is. Hierom kan ik niet terug schakelen, aangezien een werkdag 8 uur duurt en mijn oude in-ears het dan helaas 2/3 maal begeven liggende aan de meetings/onderbrekingen waarin ze geladen kunnen worden.

Aangezien de prijs van deze in-ears bijna het dubbele is van de JBL Quantums, de batterijduur significant hoger is, maar de ANC serieus slechter, App ervaring slechter (JBL kan via de telefoon geüpdatet & volledig geconfigureerd worden). Kan ik deze slechts een 5.5/10 geven. Ze zijn voldoende, ik ga ze niet terug sturen. Maar de volgende (hopelijk weer over ~4 jaar) gaan wel andere in-ears worden.

Heb jij ook een Steelseries Arctis GameBuds for PlayStation Zwart?