Lamzu Fnatic x MAYA X 8K Review

7 september 2025, laatste update op 7 september 2025, 65 views Rapporteer

* Let op: betreft de Lamzu Maya X Black en niet de Fnatic versie. Kon em helaas niet vinden op Tweakers.

Fijne lichte muis. 47 grammetjes maar. Sensor is zeer accuraat en er is geen software install benodigd om je muis te configureren.

Pluspunten

• Zeer accuraat
  • Geen software, maar webbased config tool
  • Geen RGB
  • Extra ice pads
  • Grip rubbers meegeleverd
  • Mooie wireless dongle
  • Usb kabel met uplift.

Minpunten

• Prijs

Lamzu Maya X, de muis die mijn leven veranderde (bijna dan)
Na vijf trouwe jaren met mijn oude Steelseries Rival 600 vond ik het tijd voor iets nieuws. Mijn trouwe strijdmakker had zijn beste tijd gehad en ik zocht iets lichter, met minder lichtgevende disco-elementen.

Toen kwam ik uit bij de Lamzu Maya X Zwart. 'Lamzu? Wie is dat nou weer?', dacht ik. Honderddertig euro voor een merk waar ik nog nooit van gehoord had. De gok was best spannend, maar hé, ik ben geen actieve reviewer, dus dit wordt mijn vuurdoop. En aangezien er nog geen review op Tweakers staat, dacht ik het als mijn plicht om jullie te redden van een onzekere muisaankoop.

Unboxing: De doos als kunstwerk
Het uitpakken was een ware beleving. Geen saaie, klinische doos zoals je die van Steelseries of Razer gewend bent. Dit was anders. De doos voelde aan als een dure gadget, alsof je je portemonnee had getrokken voor de verpakking alleen. Zoals je op de foto's kunt zien, is het bijna zonde om hem open te maken. Bijna.

Design
Het design is niet baanbrekend, maar wel verrekte effectief. Het is een klassiek ontwerp, perfect voor een palm- of claw-grip, met twee makkelijk bereikbare zijknoppen. Het valt me op dat veel muizen uit China dit model gebruiken. En waarom ook niet? Als het werkt, werkt het. Persoonlijk vind ik het een fijn, no-nonsense ontwerp. Ik hoef niet de hele dag naar mijn muis te staren; hij moet gewoon goed in de hand liggen. En dat doet 'ie. Vooral voor mijn palm-grip is het een schot in de roos. En het mooiste (voor mij dan): geen RGB-verlichting!

Onderop de muis vind je een open design, wat de techniek mooi tentoonstelt. Ik heb er direct de meegeleverde cover op geplakt, want ik ben geen fan van stofnesten onder mijn muis.

Clicks (Optical Switch)
Hoe 'klikt' deze muis dan? Ik ga het zo goed mogelijk beschrijven: hij klikt geweldig! Zacht, stil, bijna fluisterend. Geen harde, mechanische tikken die de rest van je familie of je hond wakker maken midden in de nacht. Het is een zacht, aangenaam geluid. De scroll-wheel is ook een genot: soepel en stil. De zijknoppen zitten perfect op duimhoogte. Ik hoef geen acrobatische toeren uit te halen om ze te bedienen.

Sensor
De Pixart 3950-sensor is ingebouwd en ik kan je vertellen: mijn aim is beter dan ooit. Niet dat ik nu opeens elk doelwit raak, maar het voelt wel een stuk soepeler aan. Zelfs de attack-chopper in Battlefield 2042 is nu 'op track'. De sensor kan tot 30.000 DPI, wat absurd is. Ik gebruik zelf nooit meer dan 1100, maar blijkbaar is er een markt voor? Ik ben geen techneut, maar ik durf te zeggen dat mijn in-game prestaties erop vooruit zijn gegaan. Of dat nu door de muis komt of door de extra uren oefening... dat blijft een mysterie.

Gliding...?
Glijden over je muismat doet hij als een schaatskampioen. De 'ice skates' aan de onderkant zijn zo glad dat elke kleine beweging direct wordt geregistreerd. Het voelt alsof de muis over je muismat zweeft. Het is een heel fijn gevoel en een absolute plus.

Wireless? Wireless!
Dit is mijn eerste draadloze muis en ik ben compleet verkocht. De Maya X komt met een 8K draadloze dongle. De respons is bizar snel. Ik heb het met een online tooltje gemeten en ik kom uit op een precisiescore van 99%. De vertraging is nagenoeg nul. Ik had niet gedacht dat een draadloze muis zo responsief kon zijn.

Al met al ben ik blij met mijn aankoop. De Lamzu Maya X is een topper.

Heb jij ook een Lamzu Fnatic x MAYA X 8K?