€ 899,- bij Art & Craft Nederland

Samsung Odyssey OLED G8 G81SF 27" (FG812SU) Zilver Review

7 september 2025, laatste update op 7 september 2025, 63 views Rapporteer

dit is de beste monitor die ik heb gebruikt, met extreem goed beeld en een minimalistisch design, die dunner en lichter is dan meeste monitors.

Pluspunten

• beeldkwaliteit
  • design
  • monitor-stand

Minpunten

• oled verzorging
  • grote power adapter

Dit is een van de beste monitors die ik heb gebruikt, dit komt door het extreeme beeldkwaliteit van het oled paneel, dit biedt een hoge contrast en een diep zwart op 4K kwaliteit, en met een refresh rate van 240 Hz kan je competative games op een hoog framerate spelen op 4K.

Het scherm wordt van binnen gekoeld met cooling pipes waardoor het de hitte makkelijker versprijd kan worden, dit helpt met het scherm koelen en de levens duur van de OLED's verlengen.

Ook vindt ik de bouwkwaliteit van het scherm erg fijn, het scherm wordt gradueel dunner naarmate je bij de randen komt en er zit niet een groot blok waar het paneel aan het standaard zit, dit komt wel met een extra grote power adaptor, Het scherm is ook veel lichter dan mijn oude 4K scherm out 2020.
de monitor stand is in mijn opinie ook erg fijn met een grote platte voet die ver naar voren steekt waardoor je er makkelijk spul op kan leggen, Wel kan ik zien dat mensen dit niet fijn kunnen vinden.

Ondanks dat ik dit een extreem fijn beeldscherm vindt geef ik het maar 4 sterren, Dit komt omdat er geen opties zijn om de OLED's te refreshen, bij veel schermen is er een optie om de OLED's te refreshen wat om de paar uur moet gebeuren, echter heeft dit scherm geen zulke optie en kun je de OLED's niet manueel refreshen, Ik weet niet of dit of dit automatisch gebeurd maar ik kan geen informatie vinden of dit gebeurd na zoveel tijd nadat het schem uitstaat.

De enige instelling gerelateerd aan de OLED"s is de pixel refresh en dit moet alleen worden gebruikt na honderden uren.

Heb jij ook een Samsung Odyssey OLED G8 G81SF 27" (FG812SU) Zilver?