Whirlpool MWF 259 B Review
30 augustus 2025, laatste update op 30 augustus 2025, 102 views
Rapporteer
Product gekocht
Van alle combimagnetrons uit alle prijsklasses kan deze het allermeest. Na gebruik en testen van bijna alle functies echt onder de indruk! Alle functies staan overzichtelijk in de handleiding aangegeven, de magnetron start gewoon zonder door menu's heen te moeten.
Bak/kook/stoom/opwarmresultaten zijn allemaal goed als je de juiste tools gebruikt. Deze combimagnetron is zijn (relatief weinige) geld dubbel en dwars waard!
Pluspunten
- Onwijs veel functies en opties
- Eenvoudige bediening van al die functies
- Goede resultaten
- Grote inhoud
Minpunten
- Oven heeft max. temp van 200 graden
- Geen sleuven om roosters/braadsledes in te schuiven
- Geen hendel om de deur open te doen
Ik heb alle combimagnetrons van alle merken en prijsklasses uitgebreid bestudeerd. Er is eigenlijk geen enkele andere vrijstaande combimagnetron in dit prijssegment dat zoveel kan als deze combimagnetron. Maar wat beloofd wordt, wordt niet altijd waargemaakt. Bovendien zegt de aanwezigheid van een functie nog niet dat dit makkelijk en goed werkt. Deze combimagnetron heb ik nu een week en dagelijks andere breidingen, producten en functies getest en ik ben echt blown away!
In de handleiding zie een heel handig overzicht van wat je op welke manier kan bereiden, dat heb je zo door. Magnetron start gewoon zonder door menu's heen te moeten.
Bak/kook/stoom/opwarmresultaten zijn allemaal goed als je de juiste tools gebruikt. Met de draaiknop kan je tijdens het programma aanpassen, dat miste ik bij andere merken wel eens. Wat ook heel prettig is, is dat na afloop van de timer niet gelijk wordt afgekoeld. Als je timer afloopt en je ziet dat je gerecht nog niet helemaal goed is, kan je namelijk zo nog een keer een nieuwe tijd instellen en door. Bij een andere combi moest je dan het gerecht eruit halen, opnieuw voorverwarmen en daarna product weer terug. Dat is bij deze dus veel beter!
Wat ook heel handig is, is dat bij de 6th Sense-bereidingen geen voorverwarmen nodig is. Voor het stomen ook niet.
Om dan toch wat nadeeltjes te noemen: het is jammer dat de oven niet warmer dan 200 graden kan. Echter, voor pizza's, brood en andere dingen heb je zo warm niet meer nodig, omdat er andere functies op zitten die dat over kunnen nemen.
Deze combi heeft geen draaischijf, wat eigenlijk heel handig is. Maar het jammer dat er geen sleuven in de zijkant zitten om een plat rekje in te doen. Daarmee blijf je aan die rekjes met pootjes vast zitten die veel ruimte in de kast innemen.
Dat zijn de twee grootste consessies die ik gedaan heb. Wat verder wel heel mooi is, maar niet persé heel handig, is dat je de deur open moet doen door een klein kuiltje rechts onderin de deur. Er is geen hendel of knop ofzo. Daardoor krijg je wel wat vingerafdrukken op de deur. Maar dat vind ik niet zo'n bezwaar.
Al met al vond ik dit aanvankelijk een beetje een spannende aankoop, sommige combimagnetrons kunnen zo onhandig zijn. Maar deze is echt een feestje en de hele week ben ik steeds weer opnieuw onder de indruk van hoe fijn het allemaal werkt! Absoluut een goede aankoop en dat voor dit geld, ik had het veel eerder moeten doen!