HP 510 Ultra-Fast Rechargeable Wireless Mouse Review
Een prima muis, voor een prima prijs. Hij ligt goed in de hand, werkt soepel en laad snel op. Ook gaat de batterij lang mee. Wel jammer dat hij alleen werkt via de dongle en niet via Bluetooth.
Pluspunten
- Snelle oplaadtijd
- Prettige bediening
- Stille werking
Minpunten
- Geen Bluetooth
- Werkt alleen met USB-dongle
Ik heb de HP 510 UF Rechargeable Wireless Mouse nu ruim een week getest en ben er over het algemeen erg tevreden over. Het grootste voordeel vind ik de oplaadtijd: in een paar minuten is de muis volledig opgeladen. Bovendien gaat de batterij dagenlang mee. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik geen last meer heb gehad van een uitgevallen muis tijdens het werken. Daarnaast vind ik het ook prettig dat het indicatorlampje bovenop de muis aangeeft wanneer hij bijna leeg is.
Qua gebruik voelt de muis prettig aan. Hij ligt fijn in de hand en reageert snel en nauwkeurig. Het klikgeluid is bijna niet hoorbaar, wat ik erg fijn vind wanneer ik in een stille ruimte werk. De extra knoppen aan de zijkant maken het navigeren door pagina’s en documenten ook een stuk sneller. Daarnaast vind ik het fijn dat de muis draadloos is, zodat ik daar niet telkens mee in de knoop zit.
Een minpunt van de muis vind ik het feit dat hij alleen werkt via de bijgeleverde dongle en dat hij geen Bluetooth-verbinding heeft. Dat kost een USB-poort, terwijl mijn laptop maar één USB-poort heeft. Dit vind ik op momenten erg onpraktisch. Aan de andere kant vind ik het wel prettig dat ik de dongle in mijn laptop kan doen en dat de muis dan gelijk werkzaam is. Dit gaat wel snel en gemakkelijk.
Al met al vind ik het een prima muis en zal ik hem zeker aanraden.