€ 1.269,- bij Plasmavisie

LG OLED evo C55 55" Zwart Review

Sag Newbie
25 augustus 2025, laatste update op 25 augustus 2025, 35 views Rapporteer Product geleend

LG OLED evo C55 55" Zwart

Mijn eerste OLED tv geeft een geweldige kijk ervaring. Wij zitten redelijk dicht op het scherm (2,5 meter) en twijfelden of deze afmeting (55') niet te groot is: dat is niet zo. Echt perfect voor ons!
Gamen (PS5) is een verademing t.o.v. mijn oude LG uit 2018. Geen input lag en 120hz gaming! Ook input van "matige" kwaliteit (720p of lager) geeft ie veel beter en mooier weer dan mijn oude tv!

Pluspunten

• Uitmuntende beeldkwaliteit
  • Soepele game ervaring
  • Ook tv-aanbod van 'standaard' beeldkwaliteit wordt mooi weergegeven
  • Strak en dun scherm

Minpunten

• AI ondersteuning werkt niet zo goed
  • Afstandbediening met "cursor functie" niet zo prettig
  • LG menu niet geweldig

Mijn oude tv was toch al ruim 7 jaar oud en qua technologie flink verouderd. Ik heb deze OLED midrange LG mogen testen en ben erg onder de indruk!

De installatie is eenvoudig en spreekt voor zich. De bouwkwaliteit voelt premium aan, de tv is erg dun en heeft 4 HDMI 2.1 poorten. Voor mij ruim voldoende! Ik heb de tv staan op een laag kastje: hij past prima in mijn interieur.

De beeldkwaliteit is wat mij betreft het belangrijkste voor een tv. En die is echt uitmuntend! Fantastisch scherpe beelden, heldere kleuren en uitstekende zwart waarden. Geen last van schittering en ik kan het beeld van alle hoeken prima waarnemen. Het contrast is geweldig. Een wereld van verschil met mijn oude tv. Ook als ik het vergelijk met recente QLED-modellen van vrienden is het verschil ontzettend groot en ruim in het voordeel van dit OLED model. Zelfs input van niet al te beste kwaliteit (standaard tv signaal of 720p) geeft ie mooi weer: duidelijk beter dan mijn oude tv.

Qua software is mijn oordeel gemengd. De tv start snel op en laadt apps snel. Ik vind het echter niet heel intuïtief om snel de juiste apps op te starten: soms moet ik enkele schermen door op de juiste app op te starten. Er is een AI functie die wat mij betreft nog veel verbetering nodig heeft. Zo gaat ie soms plots "aan" als ik een gesprek voer met iemand of zelfs als een mannenstem op tv praat. Dat stoorde me wel, dus heb ik de AI-ondersteuning uit gezet.

De afstandsbediening is klein en heeft niet zoveel knoppen. Het went echter snel. De afstandsbediening heeft ook een "muis cursor" waar ik prima mee overweg kan, maar mijn vriendin niet...

Qua gaming levert de tv echt een top prestatie. Ik speel PS 5 en mijn games geeft ie fantastisch weer. In uuuren speelplezier nog geen enkele hapering of vervorming waargenomen. Mijn input lag is nog nooit zo laag geweest en de games die het ondersteunen, draaien gewoon heerlijk op 120 Hz. PC gaming doe ik niet meer dus daar kan ik niets over kwijt.

Mijn eindoordeel is 5 sterren. Er zijn enkele kleine minpuntjes, maar die zijn echt ondergeschikt aan de pluspunten. Het gaat bij mij toch uiteindelijk om beeldkwaliteit, en die is onovertroffen!

Heb jij ook een LG OLED evo C55 55" Zwart?