€ 95,04 bij bol Plaza

Sony WF-C710N (Blauw) Review

23 augustus 2025, laatste update op 23 augustus 2025, 394 views Rapporteer
Product gekocht 0

Een prima vervanging voor mijn defecte Sony WF-1000XM4. Lichter in gewicht en dat is prettiger.
Er worden 3 maten siliconen seals bijgeleverd. Vind ik zelf niet prettig, en wanneer je die vervangt door goede schuimseals (zoals van Comply Foam) dan zitten ze perfect.
Geluid is zeer goed, vergelijkbaar met de WF-1000XM4 en is prima naar wens in te regelen met de equalizer.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Goede NC
  • Sony Sound App
  • Comfortabel,licht in gewicht
  • Glass Blue kleur is apart

Minpunten

• geen spraakfeedback maar piepjes
  • geen draadloos opladen

Als vervanging gekocht voor mijn Sony WF-1000XM4 uit 2021 die het laatste jaar telkens niet op te lossen accuduurproblemen had, een bekend probleem. Wel jammer voor zo'n duur setje, wat op zich heerlijk klonk.
Ik wilde niet nog eens € 250 uitgeven en zocht naar een goedkoper alternatief. Afgaand op de positieve reviews is het de WF-C710N geworden.
Ziet er inderdaad minder high end uit, maar het transparante blauw oogt toch weer bijzonder (zoals oude iMac in bondi blue:-). Maar het gaat vooral om te prestaties en die vind ik zeer goed. De geluidskwaliteit is erg goed en met de equalizer helemaal naar eigen smaak in te stellen. De oude klonken nét iets beter, maar dat mag ook wel voor dat prijsverschil.Voor meer comfort en een betere afsluiting zijn er fijne schuimrubber-achtige seals te koop, met zelfs een gaasje om te voorkomen dat er oorsmeer in het buisje komt. Gelukkig kon ik mijn schuimseals van Comply Foam, die ik al op de WF-1000XM4 had, perfect overzetten.
De bas gaat laag genoeg, maar neem daarvoor wel die schuimseals voor een betere afsluiting.
Ik moet nog wel wat wennen aan de pieptoontjes in plaats van gesproken feedback, maar goed, de prijs is er ook naar.
De accuduur zou ook goed moeten zijn en met het de oplaadcase kun je vaker opladen dan voorheen.
Kortom: zeer tevreden en ik hoop dat ze langer meegaan dan de XM4.

Heb jij ook een Sony WF-C710N (Blauw)?