MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 Zwart Review
23 augustus 2025, laatste update op 23 augustus 2025, 192 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik gebruik nu sinds kort de MSI MAG 271QP QD-OLED X24 en ik ben echt onder de indruk van dit scherm. Het QD-OLED-paneel levert ongelooflijk levendige kleuren, een perfect contrast en diepe zwartwaarden, waardoor de game-ervaring veel meeslepender is dan met een standaard LCD-monitor. De WQHD-resolutie is ideaal voor 27 inch: haarscherp beeld zonder dat de videokaart overbelast wordt. De refresh rate van 240 Hz in combinatie met de extreem lage responstijd (0,03 ms) zorgt voor een super vloeiende gameplay, vooral in snelle shooters. De G-SYNC Compatible modus werkt uitstekend met mijn NVIDIA-kaart, waardoor tearing volledig verdwijnt. Het ontwerp is strak en modern, met een stabiele en verstelbare voet, en het OSD-menu is duidelijk en gebruiksvriendelijk. Kortom, een perfecte monitor voor gamers die topbeeldkwaliteit en maximale prestaties willen.
Pluspunten
- 240hz
- super colors
- top quality
Minpunten
- Het paneel is gevoelig voor vingerafdrukken
Ik heb onlangs de MSI MAG 271QP QD-OLED X24 gekocht en dit is zonder twijfel een van de beste monitoren in deze prijsklasse.
Vanaf het eerste gebruik merk je de beeldkwaliteit: dankzij de QD-OLED-technologie zijn de kleuren zeer levendig en nauwkeurig, het contrast is oneindig en zwarttinten zijn écht diep. Dit maakt donkere scènes in films en games veel meeslepender. De WQHD-resolutie (2560x1440) is ideaal voor een 27-inch formaat: scherp beeld en een hoog detailniveau, zonder dat de grafische kaart te zwaar belast wordt zoals bij 4K.
Qua prestaties blinkt dit scherm echt uit: met een refresh rate van 240 Hz en een responstijd van 0,03 ms is de gameplay ongelooflijk vloeiend. In snelle shooters zoals Valorant of CS2 merk je duidelijk het verschil: het beeld blijft scherp zonder motion blur. De G-SYNC Compatible modus werkt probleemloos met mijn NVIDIA-kaart en verwijdert tearing volledig, wat een stabiele en soepele game-ervaring oplevert.
Wat het ontwerp betreft, is de monitor strak en modern, met dunne randen die perfect zijn voor multi-monitor setups. De standaard is stevig en biedt hoogte-, kantel- en draaiverstelling, waardoor je altijd de juiste houding kunt vinden. Het OSD-menu is duidelijk en overzichtelijk, met verschillende vooraf ingestelde modi (gaming, cinema, office) en handige functies zoals blauwlichtreductie en HDR400 voor een extra realistische weergave.
Kortom, de MSI MAG 271QP QD-OLED X24 combineert een uitzonderlijke beeldkwaliteit met topprestaties en een praktisch ontwerp. Een uitstekende keuze voor gamers die een premium ervaring zoeken met zowel OLED-technologie als hoge verversingssnelheid. Ik kan dit scherm absoluut aanraden.