€ 195,- bij Amazon.nl

Gigabyte GS32Q Zwart Review

22 augustus 2025, laatste update op 22 augustus 2025, 41 views Rapporteer
Product gekocht 0

Zelden schrijf ik reviews, of zeur ik over spullen die ik koop. Niet goed? Gewoon terug sturen.
Deze keer niet. Ik wilde graag van 27 inch naar 32, maar in dit geval zeker niet zonder klachten:-

Ik kan dit paneel alleen maar sterk afraden, vooral gezien de ghosting.
Huidige AOC IPS panelen halen hogere helderheden onder uitzonderlijk weinig ghosting (er staat een nieuwe AOC AGON Q27G42XE naast deze Gigabyte. Zie bijlage, hierbij is te zien dat de Gigabyte wel 3x meer ghosting vertoond dan de AOC, MET Overdrive aan, beide monitoren op 165Hz).
De helderheid van het AOC paneel wordt in de specs gemeten als 300, op papier gelijk aan de Gigabyte. Echter is het in de realiteit zo dat de AOC nagenoeg pijn aan mijn ogen doet op full brightness en de Gigabyte lijkt in vergelijking op 50% brightness te staan.

Pluspunten

• Groot
  • QHD
  • 165Hz
  • Prijs

Minpunten

• Veel ghosting
  • Lage helderheid

1 van 5 sterren (Waardeloos)

1: Het paneel ghost/smeared als een VA paneel in de UFO slide tests, ook zeker te zien tijdens gamen, overdrive helpt hier niet bij.
2: Verder lijkt de helderheid van die paneel ook bijzonder laag, het zou zo'n 300 nits moeten zijn, het lijkt op 200 nits.

Ik kan dit paneel alleen maar sterk afraden, vooral gezien de ghosting.

Verder is het een groot paneel, scherpte is op dit formaat in QHD nog redelijk goed. De refreshrate en G-Sync ondersteuning zorgen voor een soepele game ervaring onder helaas een bijzonder lage helderheid en veel ghosting voor een IPS paneel😥

Heb jij ook een Gigabyte GS32Q Zwart?