€ 1.628,- bij Plasmavisie

LG OLED evo C54 65" Zwart Review

20 augustus 2025, laatste update op 20 augustus 2025, 53 views Rapporteer
Product geleend +1

Ik heb de LG OLED65C54LA de afgelopen weken getest en was meteen onder de indruk van het strakke, moderne design en de stevige bouw. Het geluid is verrassend goed zonder soundbar, met een mooie diepte en ruimtelijkheid. Het beeld is scherp, zelfs bij snelle bewegingen, en het OLED evo-paneel levert diepe zwarttinten en levendige kleuren. De Alpha 9 AI Processor Gen8 past automatisch de beeld- en geluidsinstellingen aan, wat de kijkervaring nog beter maakt.

Wat ik echt handig vond, zijn de ingebouwde Chromecast en Apple TV, waardoor je eenvoudig kunt streamen zonder extra apparaten. De afstandsbediening en de bediening van het menu is snel en makkelijk.

Het enige nadeel is de prijs, die momenteel aan de hogere kant is (augustus 2025). Desondanks is de LG OLED65C54LA absoluut een aanrader.

Pluspunten

• Modern, strak design
  • Stevige en premium uitstraling
  • Uitstekend geluid zonder soundba
  • Haarscherp beeld, zelfs bij snelle bewegingen
  • Ingebouwde Chromecast en Apple TV voor gemakkelijk streamen

Minpunten

• Prijzig (stand augustus 2025)
  • Installatie kan wat tijd kosten

De afgelopen weken heb ik de LG OLED65C54LA getest, en ik was meteen onder de indruk van de kwaliteit zodra de tv uit de doos kwam. Het design is modern en strak, en de televisie voelt stevig aan. Hoewel het installatiemenu wat langer duurde dan verwacht, gaf dit me wel de mogelijkheid om alles naar mijn eigen wensen aan te passen.
Wat me meteen opviel, was het geluid. Zonder dat ik een soundbar had aangesloten, biedt de TV al verrassend vol en gedetailleerd geluid, met een mooie diepte. Ik kan me voorstellen dat een soundbar het geluid naar een nog hoger niveau zou tillen. Ook de beeldkwaliteit is indrukwekkend. Zelfs bij snelle bewegingen, zoals in sport, blijft het beeld scherp en vloeiend.
Het OLED evo-paneel zorgt voor diepe zwarttinten en levendige kleuren, wat de algehele kijkervaring een stuk mooier maakt. Wat betreft de Alpha 9 AI Processor Gen8, viel deze me niet echt op, maar dat is juist de kracht ervan. De processor doet zijn werk op de achtergrond, en past automatisch de beeld- en geluidsinstellingen aan op basis van de inhoud die je bekijkt. Dit gebeurt allemaal zonder dat je er verder mee bezig hoeft te zijn.
Daarnaast vond ik het ontzettend handig dat zowel Chromecast als Apple TV al ingebouwd zijn. Je hoeft geen extra apparaten aan te sluiten om te kunnen streamen, wat het gebruiksgemak enorm vergroot. De afstandsbediening is gebruiksvriendelijk, vooral omdat ik al eerder een LG tv had, waardoor ik snel gewend was aan de knoppen en functies. Navigeren door het menu is eenvoudig en snel.
Het enige nadeel is de prijs: de LG OLED65C54LA is behoorlijk aan de dure kant (stand augustus 2025). Al met al zou ik deze tv zeker aanraden.

Heb jij ook een LG OLED evo C54 65" Zwart?