EarFun Air Pro 4 (Zwart) Review

20 augustus 2025, laatste update op 20 augustus 2025, 134 views Rapporteer
Product gekocht 0

De Earfun Air Pro 4's bieden topkwaliteit voor een lage prijs. De noise cancelling (vooral wind) is geweldig en zorgt ervoor dat je bij het fietsen niets meer hoort, de app biedt zeer veel customizeability en de batterijduur is top. De case is enigszins moeilijk te openen, en is waarschijnlijk krasgevoelig; ik zou een case hiervoor kopen.

Pluspunten

• Noise Cancelling (vooral wind)
  • Batterijduur
  • Appfunctionaliteiten
  • Scheiding instrumenten

Minpunten

• Gladde, moeilijk te openen case
  • Geluid voor klassieke muziek

Voor de prijs die ik heb betaald (€80 op Amazon) is de prijs-kwaliteit van deze in-ears geweldig, het is een sterke aanrader. Mijn vorige in-ears waren Sony WF-1000 XM3's. Hier heb ik met veel plezier naar geluisterd en alleen geswitcht omdat ik één earbud kwijt ben geraakt. Dit zijn de enige earbuds die ik getest heb. Ik schrijf deze review na 2 weken luisteren.

Geluidskwaliteit
Goed, beter dan XM3's. Scherper, scheiding instrumenten beter.
Klank is een beetje tinnig, vooral merkbaar bij klassieke muziek. Als je alleen klassiek luistert geen aanrader. Waar de XM3's een bepaald timbre hebben hebben de Air Pro 4's een erg vlak, klinisch correct gevoel. In rock en metal is dit minder merkbaar.

Noise Cancelling
Zeer goed. Ik was zwaar onder de indruk van vooral de "Wind Noise Cancelling". Met normale noisecancelling van de Earfun Air Pro 4's hoor je nog steeds die karakteristieke scherpe windtonen van in-ears, maar met Wind Noise cancelling is dit compleet weg. De enige wind die je nog hoort is wat direct tegen je oren waait. Het enige jammere is dat ik de twee modussen niet kan combineren (Wind Noise + Strong Noise Cancelling), aangezien de Wind Noise wat minder sterk omgevingsgeluiden uitfiltert. Een hoop reviews zeggen dat de verschillende modussen niet nodig zijn; dat is leuk voor reviewers die nooit op de fiets stappen, maar is gewoon niet waar voor mensen die fietsen.

Fit
Ik heb erg moeilijke oren als het gaat om in-ears. Mijn oren doen snel pijn bij het dragen ervan, maar deze zijn erg goed. Zijn pas oncomfortabel na 1,5-2 uur luisteren (voor mij heel veel) en mijn oren worden een beetje warm door de goede afsluiting.

App
Erg goed, compleet customizeable knoppen zijn top. EQ is erg customizeable met 10 bands maar het aanpassen van bestaande EQ's is een beetje knullig.

Knoppen
Het is in het begin een beetje wennen ten opzichte van XM3's. Raakoppervlak is erg klein, maar je went eraan. Zijn responsief en registreren goed, maar zou wel feedback willen horen van de actie die de oortjes registreren (ie 2 korte beepjes bij twee keer aanraken).

Case
Vergeleken met de XM3's echt piepklein. Mooi afgewerkt en fijne vorm, maar is erg glad en je kan hem eigenlijk niet met één hand openmaken. Een case is sterk aangeraden.

Batterijduur
Ik heb hem nog niet hoeven opladen, hij gaat ontzettend lang mee. Groot pluspunt.

Design
De pootjes zijn mooi en vallen op, maar de ronde doppen waar de siliconen tips aan vastzitten zijn erg goedkoop piano-black plastic. Gelukkig zit dit in je oor terwijl je luistert.

Bellen
Geen opmerkingen. Ik was goed te verstaan.

In-ear detectie werkt goed en redelijk snel.

Heb jij ook een EarFun Air Pro 4 (Zwart)?