Ik wilde al een tijdje een nieuwe videokaart vanwege problemen met mijn Radeon 9800Pro. Ik had gelukkig bij de aanschaf van mijn moederbord rekening gehouden met de mogelijkheid dat ik voortijdig van videokaart wilde wisselen en had dus zowel een AGP als een PCI-E slot.
Ik heb voor de aanschaf een hoop reviews bekeken van verschillende typen uit de GeForce 6 en 7 series (van 7100 naar 7950gx2), en dan steeds was de conclusie "voor 20 euro meer, presteert ie toch echt weer een stuk beter". De 7900GTO is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt, voor een paar euro meer dan een 7900GT heb je deze kaart, die volgens verschillende bronnen vele malen beter presteert. Ik was na het lezen van enkele reviews hier dus ook snel overgehaald.
De kaart gebruikt 2 slots (een voor de koeling) en dat kan een minpunt zijn - het heeft voor mij bijvoorbeeld de overgang naar een Shuttle barebone systeem in de toekomst moeilijk gemaakt. Het is echter niet zonder reden. De koeler kan nu heel stilletjes zijn warmte afvoeren, en dat vind ik een enorm pluspunt
Qua prestaties heb ik weinig vergelijkingsmateriaal, maar ik speel alle spellen die ik heb op de hoogste resoluties zonder problemen (heb ook een X2 4200 en 2GB geheugen) en dat was eerst wel anders.
Wel even slikken was het stroomverbruik: Dat is redelijk omhooggeschoten. (van 110W naar 190W) Maar ja, je wil power in je graphics of niet...

_________________________
Update: Ik heb mijn moederbord vervangen door een A8N32-SLI Deluxe. Het totale verbruik lag hiermee tussen de 140W (idle, cool&quiet) en 210W stressed.
_________________________
Update2: Ik heb de videokaart met een X2 4200+, 2x512MB geheugen, 1xRaptor 74GB en 1xMaxtor 250GB, NEC 4571 in een Shuttle SN26P barebone overgezet en het verbruik gemeten :
Idle 96 Watt en stressed 140W (bij UT99) en 160W bij Age Of Empires 3.
Voeding en moederbord hebben blijkbaar ook een belangrijke rol in het totale verbruik.