LG QNED82 (2025) 65" Zwart Review
17 augustus 2025, laatste update op 17 augustus 2025, 19 views
Rapporteer
Product geleend
Redelijke instap-televisie. Kleuren zijn in orde, behalve de zwartwaarden (backlight). Echter zijn de smart-services zeer indringend; de voorwaarden zijn veel te strikt (je wordt nooit eigenaar van de TV en kan niet je eigen software erop installeren, zou je dat willen). De TV heeft zeer indringende telemetrie en pingt wel erg vaak (meerdere malen per uur) naar LG terug, en vooral naar advertentienetwerken. Wees je daarvan bewust als je deze TV aanschaft. Het niet accepteren van de voorwaarden is mogelijk -je krijgt nog steeds updates- maar je verliest alle smart-functionaliteit, waar je wel voor betaald hebt.
Pluspunten
- Kleuren zijn prima...
- Stemmen zijn hoorbaar...
- Design is mooi
- Montage is eenvoudig
Minpunten
- ... behalve zwart
- ... de rest is ondermaats
- Verregaande dataverzameling
- Algemene voorwaarden niet accepteren!
2 van 5 sterren (Slecht)
Disclaimer: Ik heb deze TV ter review aangeboden gekregen. Ik heb hiervoor enkel een borg moeten betalen. Het toestel moet na de reviewperiode weer terug.
Beeldkwaliteit als grootste troef, maar geen OLED-niveau
Na twee weken testen van de LG QNED 65QNED82 valt vooral op dat de beeldkwaliteit goed is, maar niet uitstekend. Waar mijn oude OLED-TV diepe zwartwaardes haalde, zie ik bij de QNED vooral in donkere scènes duidelijk de backlight doorschijnen, wat een grijsblauwe waas geeft in plaats van echt zwart. Kleuren zijn helder en de details mooi, maar het contrast is niet te vergelijken met OLED-kwaliteit. Wel is het scherm helder bij daglicht en geschikt voor tv-kijken in een lichtere woonkamer.
Geluid laat te wensen over
De geluidskwaliteit is de grootste tegenvaller. Stemmen zijn nog goed verstaanbaar, maar zodra je een film kijkt met veel effecten, explosies of ambiance, valt meteen op dat er weinig bas en diepte in het geluid zit. Hierdoor mist de audio warmte én kracht. Voor een echt goede ervaring raad ik dan ook aan direct een externe soundbar of speakerset aan te sluiten, zoals veel andere gebruikers ook benoemen.
Gebruiksgemak onder druk door privacy en reclame
Wat mij enorm stoorde, zijn de zeer vergaande voorwaarden die je moet accepteren als je de smart-functies wilt gebruiken. Je mag als consument geen eigen apps installeren, en LG pusht veel reclame naar de televisie. Het feit dat ik via netwerkverkeer zag hoeveel data naar advertentienetwerken en LG zelf ging, vond ik storend—gelukkig kun je dit technisch blokkeren met een DNS-filter, maar dit is voor doorsnee gebruikers geen optie. Dwang om voorwaarden te accepteren en tracking zijn voor mij serieuze minpunten. Bovendien zijn extra knoppen op de afstandsbediening voor diensten die ik niet gebruik overbodig en soms irritant bij per ongeluk indrukken.
Menu’s en instellingen - een chaos voor gevorderden, te negeren voor gewone gebruikers
Het menu is uitgebreid, maar naar mijn mening onoverzichtelijk. Voor de gemiddelde gebruiker zal dit niet uitmaken, omdat die waarschijnlijk niets aanpast behalve het volume, maar als je graag instellingen tweakt kan het een doolhof zijn. Er zijn wél veel opties, maar het ontbreekt aan logische structuur. Dit maakt het toestel minder aantrekkelijk voor gebruikers die wél controle willen over hun apparatuur.
Prijs/kwaliteit - alleen de prijs overtuigt
De prijs van de LG QNED 65QNED82 is aantrekkelijk: je krijgt veel schermformaat en moderne functies voor een relatief laag bedrag. Toch weegt de prijs niet op tegen de beperkingen in beeld (in vergelijking met OLED), matig geluid, en storend reclamebeleid. In dit prijssegment zijn andere modellen van concurrerende merken die beter scoren op gebruiksgemak, geluid of privacy. Dit maakt dat ik de tv alleen zou aanraden aan mensen die puur voor het formaat en de basis beeldkwaliteit gaan.