Lenovo Legion 5 15IRX10 (83LY00AQMH) Review
Ik vind het een fijne laptop, zeker voor de standaard kantoor applicaties. Voor de grafische toepassingen zoals Adobe After Effects is het geheugen wat krap bemeten. Een leuke prijs voor een game laptop met grafische mogelijkheden.
Pluspunten
- Robuust, degelijk gebouwd
- Vlot voor de meest gebruikte standaard applicaties
- Goede game laptop voor een leuke prijs
- Mooi beeld
- Uiterlijk doet niet aan als game laptop
Minpunten
- Voor Adobe Creative Cloud een te laag bemeten hoeveelheid RAM
- Bij gemiddeld tot midden hoog gebruik is de accu snel leeg
Uiterlijk en voorkomen
Het is een mooie laptop, het uiterlijk heeft geen pur sang game uiterlijk, zoals sommige Asus en MSI laptops. Je kan hem ook heel netjes meenemen naar kantoor of studie. Het beeld is lekker scherp, geen flikkeringen o.i.d.
Games
Als je hem als game laptop gaat gebruiken, denk ik dat je er een hele leuke laptop aan hebt. Ik heb alleen maar Fortnite mee geprobeerd, en kwam daar op + 250 fps uit. Hoe het met andere spellen gaat, weet ik niet.
Grafisch werk
Voor grafische doeleinden is het een goede basis, maar gezien het gebruik van deze laptop met Adobe After Effects en het volraken van het geheugen, denk ik dat een upgrade van geheugen wel wenselijk is. Bij het behandelen van slechts een kort filmpje werd er al van de aanwezige 24GB er tot 16GB gebruikt. Ik vermoed dat als je meer geavanceerde video's bewerkt, ook in combinatie met andere programma's van de Adobe Creative Cloud suite, dat je geheugen te kort hebt met de aanwezige 24GB. Er kan maximaal 32GB DDR5-4800 geheugen in. Volgens de specificaties van Lenovo moet je dan de aanwezige 2x12GB vervangen voor 2x16GB.
Accu
Wat ik ook minder vind, is dat bij het gebruik van o.a. After Effects, dus wel gemiddeld tot hoog gebruik, er maar een batterijduur van om en nabij 4 uur gegarandeerd kan worden, en dit voor een nieuwe batterij.
Ik weet of ik deze laptop voor mijzelf zou kopen als ik er veel grafisch werk mee zou gaan doen, dan zou ik waarschijnlijk kijken voor een laptop waar ten minste 48GB in kan. De wat korte accuduur is voor mij persoonlijk niet zo'n probleem.