LG OLED evo C56 55" Zwart Review
13 augustus 2025, laatste update op 13 augustus 2025, 36 views
Rapporteer
Product geleend
Ik heb de LG OLED55C56LB tv mogen testen. Ik schrok een beetje van het formaat want de vorige tv was maar 40 inch en dan is dit indrukwekkend. Alleen uitpakken en installeren was geen optie dus met zijn tweeën gedaan en zonder handleiding alles gebruikt.
Pluspunten
- Super mooie kleuren en geluid
Ik heb de LG OLED55C56LB tv mogen testen. Ik schrok een beetje van het formaat want de vorige tv was maar 40 inch en dan is dit indrukwekkend. We hebben het de tv met zijn tweeën uitgepakt, want het is erg groot en niet gemakkelijk om dan alles te doen. Ik was zeer onder de indruk van het formaat en de kleuren en het geluid. Het was even puzzelen om echt het goed te installeren en natuurlijk het zoeken van hoe je het allemaal kon instellen. We hebben geen gebruik gemaakt van een handleiding of wat dan ook. Na wat zoeken vind je vanzelf hoe je het moet doen. Maar wat een tv is het en alles is gewoon af te stemmen op wat je zit te kijken. Kleuren en geluiden kunnen naar eigen inzicht aangezet worden of je zet het op automatisch als je even geen zin hebt er wat mee te doen. Qua design is de televisie strak en modern.
Er zijn meerdere aansluitpunten voor HDMI en dat is fijn als je meerdere apparaten wil koppelen.
Wat een verschil met de vorige tv die inmiddels toch alweer 13 jaar meegaat. Ik had niet verwacht zo verrast te worden door een tv.
Je hebt geen soundbar nodig om te genieten van het geluid want het is echt al mooi als je die alleen van de tv gebruikt.
Door de Alpha 11 AI Processor Gen2 worden beelden haarscherp en vloeiend weergegeven. De OLED evo-technologie met 4-stack zorgt voor diepe zwartwaarden, intensere kleuren en een heel indrukwekkend contrast.
Films en series, die gebruikmaken van Dolby Vision worden nog iets fijner om te kijken. In combinatie met Dolby Atmos, en het lijkt alsof je in een bioscoop zit maar dan in je woonkamer.
Ik heb wel moeten wennen aan de AI gestuurde personalisatie, maar als je daar gebruik van maakt dan raak je er aan gewend en is het alleen maar prettig in gebruik.