€ 2.399,- bij Art Electronics

LG OLED evo G56LS 65" Zwart Review

13 augustus 2025, laatste update op 13 augustus 2025, 37 views Rapporteer
Product geleend 0

Een grote stap voorwaarts . Prachtig beeld, snelle respons, goede upscaling. Het anti-reflectie scherm werkt prima, maar niet perfect.

Pluspunten

• Zwart is echt zwart
  • Heldere kleuren
  • Snelle responstijd

Minpunten

• Niet vrij van reflecties
  • Geluid is en blijft een dingetje

Voor Review.nl heb ik de tv enkele weken mogen uitproberen. Ik was vooral benieuwd naar de stap(pen) die LG heeft gemaakt in de afgelopen 6 jaar. Zo oud is mijn huidig LG OLED namelijk en daar zitten wel wat verbeterpuntjes aan.
Zodra je de TV inschakelt vallen direct de helderheid van het scherm en de diepe kleurweergave op. Zwart is nu echt zwart en door met de instellingen te spelen kan de helderheid en kleurweergave naar eigen smaak eenvoudig worden aangepast. De upscaling van SD en HD materiaal naar 4K is indrukwekkend.
Het anti-reflectiescherm (hier was ik echt benieuwd naar) doet wat het moet doen. Recht in de zon blijft het beeld goed zichtbaar, maar is zeker niet vrij van reflecties. Wel een hele goede en welkome verbetering.
Met de afstandsbediening scrol je eenvoudig door alle menu's en instellingen en deze kan ook de functie van bijv. de Ziggo-decoder of Google TV overnemen waardoor je niet steeds hoeft te wisselen van afstandsbediening. De externe apparaten worden automatisch herkend en bij de Playstation wordt HDR en game response automatisch ingeschakeld voor de beste ervaring.
Dat het scherm 165Hz refreshrate heeft maakt dat snelle bewegingen vloeiend worden weergegeven, hierdoor oogt het beeld heel rustig en fijn om naar te kijken.
Het geluid is voor een platte TV een dikke prima met een redelijk bereik, maar voor de volledige ervaring zou ik toch een externe set aanraden.

Heb jij ook een LG OLED evo G56LS 65" Zwart?