€ 1.249,- bij bol

ASUS Zenbook 14 OLED UX3405CA-QL622W Review

13 augustus 2025, laatste update op 13 augustus 2025, 236 views Rapporteer
Testpanel 0

Een premium laptop met sterke prestaties en een prachtig scherm, maar in mijn beleving is de MacBook Air in dezelfde prijsklasse nét wat beter in gebruikservaring.

Pluspunten

• Prachtig OLED-scherm met scherpe en heldere weergave
  • Snel werkende gezichtsherkenning
  • Prettig typend toetsenbord
  • Touchpad met geïntegreerde sneltoetsen en cijferpad

Minpunten

• Eerste installatieproces duurt lang door trage updates
  • Scrollen met twee vingers reageert soms niet goed door touchpadfuncties

De ASUS Zenbook 14 OLED UX3405CA is duidelijk ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacte, premium laptop. De bouwkwaliteit is hoog dankzij de dunne en lichte aluminium behuizing. Het OLED-scherm is één van de sterkste punten: de kleuren zijn levendig, het beeld is scherp en de helderheid is uitstekend, wat het ideaal maakt voor mediaconsumptie en fotobewerking. Ook de touchscreenfunctie werkt vloeiend en voelt natuurlijk aan.

Het toetsenbord typt zeer prettig, waardoor langere sessies comfortabel blijven. De gezichtsherkenning is snel en accuraat, wat in de praktijk veel gemak oplevert. Het touchpad met ingebouwde sneltoetsen en een virtueel cijferblok is een handige toevoeging, al merkte ik dat scrollen met twee vingers soms niet goed reageert, mogelijk door deze extra functies.

Het grootste minpunt was de eerste installatie: het updaten en inrichten duurde onverwacht lang. Hoewel de laptop verder snel werkt en voldoende kracht biedt voor zware taken, vind ik de prijs-kwaliteitverhouding minder overtuigend wanneer ik hem vergelijk met een MacBook Air, die rond dezelfde prijs zit en voor mijn gebruik net wat soepeler aanvoelt.

Heb jij ook een ASUS Zenbook 14 OLED UX3405CA-QL622W?