De teleurstellende vorige hub ....
Ja, dat was een domper, maar ook de aanleiding voor deze review. De
Ugreen Revodok Pro 308 8-in-1 hield uiteindelijk nog 2 sterren over van de 5 omdat de DP poort nog wel zonder haperen werkte en ook de Usb A en C poorten voor de externe 2Tb SSD en de USB Stick (128 gb), maar geen muis of toetsenbord op aansluiten, die begonnen na 2 weken al te haperen en de LAN Ethernet dongel van Ugreen via de usb-c poort begon internet ook te haperen en dat was direct merkbaar op YouTube.
Haal dat ding uit de productie en uit je assortiment, maar ook de klantenservice van Ugreen liet zware steken vallen las ik op de reviews van Amazon. Zo jammer dit.
Nu waren de recensies op Amazon al niet geweldig met gemeenschappelijke klacht dat hij stuk gaat, wimpelde ik af omdat deze best goedkoop was (22 euro goedkoper dan deze Anker) in de aanbieding prijzen, weer een les geleerd in aankopen, goedkoop is duurkoop, blijf bij de gevestigde merken en Anker producten is bij mij thuis de standaard norm in laders, powerbanks, powerstations, hoodtelefoons (Soundcore), bluetooth speakers, oortjes en 2 andere hubs.
Ik sloeg de ervaringen van andere reviewers uit de wind en werd daarmee pijnlijk mee geconfronteerd. Gelukkig heb ik het nog op tijd kunnen corrigeren en binnen de terugsturen optie retour gezonden en deze uit een dagaanbieding voor € 59,99 kunnen aanschaffen, 29 euro onder de reguliere prijs op Amazon marketplace, want volgende dag was hij daar weer op terug te vinden.
Dat was dat en nu dit, one step beyond om een toepasselijke songtekst te nemen van de Engelse popgroep Madness, we gaan richten op deze Anker, de nr 1 in opladers, powerbanks, powerstations zoals Anker zich zelf presenteert op de verpakkingen en websites en geloof mij, uit mijn ervaring ook terug te vinden in
mijn reviews over Anker producten ... ze behoren absoluut tussen de besten in dit segment.
(foto: De Anker 565) mijn derde en meest uitgebreide usb-c hub
Unbox de Anker 565 11-in-1 usb-c hub
Er zijn mensen die daar een 5 minuten video over kunnen maken, ik doe het met een paar zinnen. Langwerpig simpel kartonnen doosje wat je opend door de plastic verzegeling door te snijden en een wit lipje tevoorschijn komt waar je aan trekt,de plastic binnenverpakking er uit komt, heel simpel met snoertje ingeklemd de gebruiksaanwijzingen, leesvoer nog kleiner dan de leesbril toestaat het te lezen, stopte ik weer terug, je hebt er niks aan. Als die nutteloze mini gebruikersvoorwaarden kost alleen maar papier en inkt, dat kan anders door op de doos te zetten dat je het accepteert bij verbreken van de verzegeling, scheelt weer een aantal bossen als elke productmerk dat doet. De Hub pak je er zo uit en de poorten geven al aan wat, wat is, 'kind doet de was'.
(foto: Op de usb-a poorten staat een muis en een toetsenbord (rood omcirkelt ) aangegeven en daar stopte ik de usb dongeltjes er in)
De
DP (DisplayPort) kan maar op één manier er in met zijn schuine hoekje en de bluetooth dongels van de muis (Logitech G304) en toetsenbord (Logitech K270) er in waar dat bij de usb-A staat aangegeven.
De
LAN Ethernet aan de zijkant waar naast ook nog een AUX 3,5 jack in kan, voor wie dat belangrijk vind voor geluid. Ik gebruik het niet, de Dell Precision 5520 met een 4K touchscreen scherm heeft bluetooth, waar mijn Anker Soundcore Q35 over-ear koptelefoon aan gekoppeld is. Toen de Crucial 2Tb SSD in behuizing van de AliChinees aangesloten, daar sla ik alles in op en plug hem zo in een andere PC, zo heb ik geen cloud nodig en helemaal niet die OneDrive die Microsoft je opdringt.
Als je een 11-in-1 hub op de markt gooit, moet je wel zeker zijn van je eigen kwaliteit om te zorgen dat al die 11 elementen, goed werken en allemaal via de usb-c poortje communiceert met de laptop bron en alle derden apparaten daarop aangesloten, dat is geen kattepis, je zet je zelf op een voetstuk, waar je hard van af kan vallen, tenzij je echt goed bent .... tijd gaat het leren, ik gebruik deze laptop met deze Sharp 4K smartTV dagelijks meerdere malen, dus hij krijgt 'op z'n kloten' als duurzame tester, maar wel zelf betaald. Ik heb al meerdere vertegenwoordigers afgewezen (tot op heden 4) die mij als product tester wilde hebben, ik koop mijn eigen spul, wat ik review en ook goed gebruik. Ik geloof niet in reviews van verkregen producten.
De Display Poort
Alles doet het, Windows 11 pro sluit naadloos op de 50 inch grote Sharp 4K smartTV, het voordeel als je de Display Poort gebruikt, met HDMI lukt dat bij mij niet, Windows venster past dan niet lekker en de taakbalk verdwijnt dan ook gedeeltelijk achter de schermranden, je moet dan de beeldinstellingen wijzigen en je krijgt het niet strak. Met de Display Poort is het Plug & Play, je hoeft niets in te stellen, het past meteen naadloos op het grote scherm (zie foto hieronder).
(foto: Windows 11 pro sluit netjes af op het Sharp 50 inch 4K smartTV zo edit ik deze review met foto van schermvoorbeeld gemaakt met mijn (waar ik ook zo verzot op ben) Samsung Galaxy S21-FE)
4K@30 Hz
Dat is wat hij weergeeft op de Sharp 4K smartTV, nu dan de Dell laptop (met DP 1.2) dat ook op zijn eigen scherm als touchscreen, maar via de HDMI uitgang alleen HD weergeven. Maar via de Hub aan de usb-c poort geeft hij 4K@30 Hz wat de Ugreen ook zonder problemen geeft. Mijn Dell Precision is al weer wat ouder (2017) de Sharp 4K TV ook van dat jaar. 8 jaar oude TV, Ja, zolang hij het doet koop ik geen andere, mocht hij kapot gaan, dat heb ik in de slaapkamer dezelfde, gebruik streamkastjes, dus de Sharp wordt gebruikt als TV en PC monitor .... die heb ik nog wel een paar jaar.
(afbeelidng) Alle aansluit opties van de Anker 565 11-in-1 weergegeven)
Wordt hij warm? ... en wat nog meer
Ja, maar niet heet. De Usb-c verbinding kabel is wat te kort om de Hub wat vrijer neer te leggen als je niet de ruimte daarvoor hebt, een puntje van kritiek, maar geen waardering ster verlies. Je kan ook je laptop mee opladen, 100 watt vanuit een muur lader geeft hij 85 watt aan de laptop. Mijn oudere Dell heeft 130 watt nodig, dus die laat ik ongebruikt en gebruik gewoon de originele lader.
(afbeelding: Windows en 'MacMusk' scherm uitbreiding mogelijkheden)
Voorlopige conclusie
Alles werkt en dan valt er niet veel te vermelden, maar al mijn reviews krijgen zijn updates zodra er iets over te vermelden is met datum erbij. Ik ben de eerste reviewer van deze Anker 565 en toch staat aangegeven dan er meer mensen deze hebben en willen hebben. Je hoeft niet zo'n uitgebreide review te schrijven als wat ik altijd doe, maar hoe meer reviews er zijn, hoe beter dat is in de voorlichting over de consumenten producten, iedereen gebruikt producten weer anders en hebben daardoor andere ervaringen en inzichten, zo is de voorlichting weer breder in aanschaffen van een artikel in jouw voorkeur, samen worden we wijzer van elkaar, daar zijn de reviews voor, maar onderbouw wel je reden van iets.
Gevonden op YouTube: