€ 1.549,- bij NBB.com

Samsung Galaxy Z Fold7, 12GB ram, 512GB opslag Blauw Review

10 augustus 2025, laatste update op 10 augustus 2025, 704 views Rapporteer

Goede schermen, afmeting, helderheid, geen vouw meer zichtbaar. Zeker zeer snel, geheugen prima en veel betere camera.
Maar ook wel opmerkingen, veel moeten configureren, AI zaken uitzetten, en apps werken niet goed. Wifi7 verliest vaak verbinding.

Pluspunten

• Afmetingen
  • Binnenscherm
  • Snelheid

Minpunten

• Camera steekt uit
  • Apps werken niet altijd
  • Onnodige meldingen

3 van 5 sterren (Voldoende)
Schermen en afmetingen van zowel voorscherm als opengeklapt scherm beter dan fold6. Ook de rand is veel minder zichtbaar maar daar heb ik mij nooit enorm aan gestoord. Scharnier werkt goed.
Maar veel nadelen ook, toestel is dun maar camera lenzen steken enorm uit, daarmee net zo dik als Fold6 achterkant en kan je telefoon niet gewoon neerleggen. Apps werken niet lekker na dichtklappen telefoon en de AI wil je op alles verbeteren, heeft 2 weken gekost om alles uit te zetten.
Wifi 7 verliest vaak verbinding maar kan niet handmatig naar wifi 6 of 6e worden gezet. En na installatie weer veel rommel apps erop.
Alles overkomelijk, ik ben een fan en een hele verbetering tov de 3 of 6 maar zeker niet voor iedereen, normaal telefoon gebruik, camera, beetje browsen, en socials is een enkel scherm denk ik beter. Voor schrijven van stukken is dit wel de beste.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Z Fold7, 12GB ram, 512GB opslag Blauw?

Heb je al eerder een Fold gehad? Ik heb zelf een Fold 4 en herken me wel in het irritante schuin liggen door de plaatsing van het camera-eiland, en dat apps moeite hebben met de formfactor.

Het voorscherm van mijn Fold 4 is relatief smal, en het hoofdscherm is bijna vierkant waardoor dingen er soms ook raar uitzien. Een groot verbeterpunt van de Fold 7 is voor mij dus de extra breedte tov eerdere versies. Ik ben dus benieuwd of dit in de praktijk ook een verbetering is of dat je vooral last hebt van de andere (vnl software-gerelateerde) issues die je noemt.
Dag, ik heb de Fold 3, Fold 6 en nu dus de Fold 7. Scherm is veel beter, door afmetingen ook beter in de hand maar camera steekt echt irritant ver uit, meer dan de 6. Systeem software heeft idd kuren en sommige apps heb ik een paar keer opnieuw moeten installeren.

Na wat meer gebruik wel oke, beter dan de 6, maar die camera...