LG OLED evo G56LS 65" Zwart Review
9 augustus 2025, laatste update op 9 augustus 2025, 21 views
Rapporteer
Product geleend
wat een sublieme kijkervaring
Pluspunten
- Subliem beeld
- echt zwart
- AI instellingen
- geluid uit standaard speakers
Ik heb de LG OLED65G56LS nu een aantal weken in bezit en zeer, zeer tevreden eigenlijk super blij. Tijdens het uitpakken viel er gelijk op dat er zeker ook aan de klant gedacht is. De doos (en dan vooral de piepschuim blokken) helpen je al met installeren van de opbouw. Ik wilde de tv gewoon neerzetten op de kast en dit ging supermakkelijk om de voet te monteren. Je kan de piepschuim blokken zo neerzetten dat je tv er precies zo in past dat je de voet makkelijk staand kan installeren. Je zet de voet gewoon op de grond en door de piepschuim blokken, staat de tv op de juiste hoogte voor montage.
Toen de tv op mijn kast stond was het een echt kunststuk. Het zeer mooie slanke design en de mooie voet met alle snoeren achter de tv (met de aan de tv vastzittende klemmen) weggewerkt was echt prachtig.
De installatie ging heel makkelijk door de aangegeven stappen te volgen. Middels een AI gegenereerd stappenplan was de tv snel operationeel.
De echt indrukwekkende beeldkwaliteit is direct zichtbaar. Zeker omdat je via makkelijk te volgen stappen de tv met AI installeert naar de voor jouw als klant juiste instellingen. Met de OLED evo-technologie met 4-staplagen en de snelle Alpha 11 AI-processor zijn beelden super scherp, erg kleurrijk en perfect vloeiend. Vooral HDR-content en de Dolby Vision ziet er ongeëvenaard uit en is zwart ook echt zwart. Het anti-reflectiescherm doet goed z’n werk, zeker ook bij invallend zonlicht blijft het beeld goed zichtbaar. De geluidskwaliteit via de interne speakers is voor de standaard speakers meer dan goed voor een deze 65” platte tv.
Wat ik al vertelde over de AI instelling van de tv, dit werkt echt erg makkelijk doormiddel van het tonen van plaatjes. Welke je dan als kijker het beste vindt passen bij jouw kijkervaring klik je aan. Als je alles doorlopen hebt maakt de tv de beeldinstellingen passend voor jouw als kijker. Zo kan iedereen makkelijk zijn wensen kenbaar maken. Dit is ook heel makkelijk aan te passen in de menu’s van de tv en de AI instellingsknop op de remote.
Vrijwel alle apps als YouTube, Netflix en Videoland enzovoorts waren supersnel geïnstalleerd. Alles werkt erg soepel en het WebOS-platform is overzichtelijk. Wat wel opvalt is dat er best veel reclame en aanbevelingen in het hoofdscherm staan, wat als vervelend gezien kan worden. Ook was via de LG ThinQ app mijn smartphone zo verbonden.
Wat ook een handige toevoeging op de tv is de HomeHub app. Hiermee schakel je en bedien je al je aangesloten apparaten zoals lichten en andere aangesloten slimme content via je tv (remote).
Wat ook een absolute toevoeging is dat je de tv met je stem bedienen wat het nog makkelijker maakt door even Hi LG te zeggen.