€ 1.248,- bij Art Electronics

LG OLED evo C56 55" Zwart Review

5 augustus 2025, laatste update op 5 augustus 2025, 85 views Rapporteer

Geweldig product en kijk beleving is next level door oled scherm

Pluspunten

• oled scherm
  • Dolby Vision
  • Kleur beleving
  • Snelheid van systeem

Minpunten

• Ai
  • De poot van scherm

Ik heb deze tv nu zo’n twee weken in huis en ik heb in die tijd al flink wat dingen uitgeprobeerd – van films en series tot wat instellingen en apps testen – en ik kan je zeggen: ik ben echt onder de indruk.

Menu & instellingen
Het menu ziet er strak uit en is super duidelijk. Je kunt kiezen uit meerdere talen en als je net begint, krijg je een handige tutorial die je stap voor stap meeneemt langs de belangrijkste instellingen zoals helderheid, geluid, enzovoort. Fijn dat dit er meteen in zit, scheelt een hoop gezoek.

Smart TV ervaring
Het besturingssysteem werkt precies zoals je hoopt. Alles loopt soepel en je kunt makkelijk apps downloaden zoals Pathé, Videoland en Netflix. Als je via je provider online tv kijkt, werkt dat ook prima. Geen gedoe, gewoon zoals het hoort.

Beeldkwaliteit & processor
De Alpha 9 AI Processor Gen8 doet echt z’n werk. Beeld is super scherp, kleuren spatten van het scherm en het loopt allemaal vloeiend. Ik heb ‘m op automatisch staan, zodat hij zelf de juiste instellingen kiest voor wat ik kijk. Maar als je liever zelf wat finetunet: dat kan ook, en dan kun je het beeld nog nét dat beetje extra geven voor dat echte wauw gevoel.

OLED evo-paneel
Wat een verschil met gewone schermen. Zwart is écht zwart, kleuren zijn levendig zonder overdreven te worden. Series en films zien er zelfs beter uit dan in de bioscoop, echt waar.

Dolby Vision & Atmos
Dolby Vision doet z’n ding goed. Wat betreft Dolby Atmos: ik gebruik het ingebouwde geluid niet, want ik heb een soundbar eronder. Voor echt Dolby-gevoel wil ik ook geluid van achteren, dus ik kan daar niet veel over zeggen. Maar ik snap dat als je geen extra audio hebt, het ingebouwde systeem alsnog prima presteert.

AI-functies (spraak en personalisatie)
Hier ben ik niet kapot van. Het systeem begint soms zomaar te praten en als je zelf iets probeert te zeggen, begrijpt hij je lang niet altijd. Ik gebruik het eerlijk gezegd alleen om even snel op pauze te zetten met mijn stem, verder niet.

Design & bouwkwaliteit
De tv zelf ziet er super strak uit – dun, modern, mooi afgewerkt. Alleen jammer van de poten: die zijn van plastic en voelen wat goedkoop aan, dat haalt het net iets naar beneden.

Aansluiten van decoder
Als je een decoder gebruikt van je tv-provider, dan merk je echt verschil in beeldkwaliteit. Het haalt de scherpte en kleuren een beetje onderuit. Dat is wel echt een nadeel, want zonder decoder is het beeld veel mooier. Het is bijna zonde van wat de tv eigenlijk aankan.

---

Eindconclusie

Als je op zoek bent naar een knaller van een tv met waanzinnig beeld, een strak design en een smart systeem dat soepel draait, dan zit je met de LG OLED55C56LB goed. Beeldkwaliteit is echt top, kleuren zijn levensecht en het gebruiksgemak is er gewoon.

Minpuntjes? Ja, de AI-stemassistent is (nog) niet je beste vriend, en de plastic poten voelen wat cheap aan. En als je via een decoder kijkt, moet je wat inleveren op beeldkwaliteit.

Maar verder? Echt een aanrader. Ik ben er blij mee.

Heb jij ook een LG OLED evo C56 55" Zwart?