Boox Note Air4 C Zwart Review
3 augustus 2025, laatste update op 3 augustus 2025, 1.150 views
Rapporteer
Product gekocht
Boox Note Air 4C – review na 1 maand gebruik
Pluspunten
- Kaleido 3-kleuren-e-ink: goed leesbaar, ook buiten
- Schrijven voelt natuurlijk, ruime keuze aan pennen en sjablonen
- Open Android 13: apps als Kindle en Everand werken prima
- Pen klikt magnetisch vast en heeft geen batterij nodig
- Administratie doen in Google Chrome gaat verrassend soepel
- Veel instellingen voor wie graag tweakt
Minpunten
- Zwaardere tekeningen vertragen, soms artefacten → minder geschikt voor serieus illustreren
- Standaard lees-app stelt weinig voor; externe app nodig
- Grote hoeveelheid opties zorgt voor leercurve
- Vingerafdrukscanner slaat geregeld een poging over
- Accu is oké, maar niet bijzonder: bij dagelijks schrijven en lezen elke 4–5 dagen opladen
Ik gebruik de Note Air 4C nu een maand voor handgeschreven notities, boeken lezen en mijn administratie. Notities maken gaat soepel: palm-rejection werkt, lagen en sjablonen zijn uitgebreid. Bij complexe schetsen merk je wel vertraging en fouten; voor recreatief tekenen is dat prima, voor serieuze illustraties niet.
Lezen doe ik met Kindle en Everand. De meegeleverde NeoReader laat ik links liggen omdat hij te weinig functies heeft. Dankzij Android installeer je binnen een minuut je favoriete lees- of pdf-app.
Administratie in Google Chrome werkt verrassend goed. Hij is snel genoeg om velden en dropdowns te gebruiken.
De pen voelt degelijk en klikt magnetisch vast aan de zijkant. De vingerafdruksensor in de powerknop is minder betrouwbaar; ontgrendelen duurt soms meerdere pogingen. De batterij houdt bij gemengd gebruik zo’n vier à vijf dagen vol.
De Boox Note Air 4C is een veelzijdige kleuren-e-ink-tablet voor wie vooral handgeschreven notities, e-books en licht administratief werk wil combineren. Het natuurlijke schrijfgevoel, het open Android-ecosysteem en het prettig leesbare Kaleido 3-scherm zijn duidelijke pluspunten. Tegelijkertijd vraagt het apparaat om wat leercurve, hapert het bij complexe tekeningen en is de vingerafdrukscanner niet de betrouwbaarste. Zoek je een flexibel e-ink-werkboek dat meer kan dan alleen lezen, dan is dit een uitstekende keuze. Voor zware illustraties of plug-and-play-gemak zijn er betere alternatieven.