€ 45,52 bij Amazon.nl

Shelly Pro 1 Review

3 augustus 2025, laatste update op 3 augustus 2025, 283 views Rapporteer

Al tijden terug aangeschaft om de autolaadpaal (3650 watt - 16 ampere). Tijdens de installatie in mijn meterkast bleek het niet geheel aan mijn verwachtingen te voldoen.

Pluspunten

• Eenvoudige mooie interface
  • Ethernet + WIFI
  • Mooie behuizing

Minpunten

• Ondermaatse kabelbevestiging
  • Na afbreken: hoe is dit in godsnaam 16A-rated??

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Mooi klusje voor een zonnige zondagochtend: toch eens die automatisering van het autoladen deployen. Mooie Shelly DIN module die al een poosje klaarlag uitgepakt en aan de gang. Het viel me meteen al op dat de schoefaansluitingen (zie foto) wel erg ielig zijn, maar de 2,5 mm2 draden passen dus het zal wel; tis een Europees product (Bulgaars weliswaar) en is 16A rated dus zal wel. Na wat gevogel met de (stugge) kabels, lijkt het opeens alsof ie het niet meer doet. Raar. Even wat zaken doormeten.

Valt me ineens op dat het schroefblokje van de aansluitingen heel los zit. En verhip, ik pak hem er zo af. Blijkbaar tijdens het klooien met de kabels gewoon afgebroken!
En toen zag ik dus wat op onderstaande foto staat. Gesoldeerde aansluitingen van pak 'm beet een halve millimeter doorsnee? In welk universum kan je hier dan 16A doorheen trekken?

Tot mijn nog stommere verbazing zag ik op Robbshop, verder prima zaak hoor, maar dat deze vaak 'in combinatie' gekocht wordt met flexibele aansluitdraden. Logisch omdat de stugge harde kern installatiedraad de boel doet breken, maar die zogenaamde flexibele draden zijn ook maar 1,5mm2! Nouja zeg, da's ook op z'n zachtst gezegd niet geschikt voor 16A toch?

Heb een review proberen te schijven bij Robb, maar heb blijkbaar geen account (en ook geen behoefte daaraan) maar moest dit toch even ergens kwijt....

Heb jij ook een Shelly Pro 1?